Čo budeme potrebovať
Jeden a pol šálky ovsených vločiek, trištvrte šálky oleja, trištvrte šálky hnedého cukru a dve vajcia (ja viem, že je na obrázku len jedno) To sú všetky ingrediencie na prípravu základného cesta.
Základné cesto môžeme ešte nejako dochutiť a prípadne obohatiť. My sme použili škoricový cukor a hrsť hrozienok, ale možností je naozaj veľa, kúsky čokolády, kakao, sušené ovocie, kokos, vanilkový cukor, podrvený klinček, sezam, orechy...

Ovsené vločky rozmixujeme v kutri. Máme len takýto maličký takže sme to robili na tri krát, ale v poriadnom mixéri je to za pár sekúnd.

Mixujeme ich tak dlho, aby vo vločkách bol aj prášok aj nejaké kúsky, pretože to vytvorí zaujímavú štruktúru sušienok.

Rozmixované vločky opražíme na suchej panvici. Trvá to asi desať minút a farba vločiek sa ani veľmi nezmení. Za to vôňa zostane delikátna oriešková a veľmi intenzívna.

Opražené vločky vysypeme do misy a necháme vychladnúť. Pridáme k nim cukor, a ingrediencie, ktorými chceme sušienky ochutiť a ...

všetko premiešame.

Pridáme vajcia a olej a opäť poriadne premiešame. Netreba sa báť ak zmes vyzerá trochu riedko. Vločky sa napijú a naboptnajú a približne po pol hodine vznikne vynikajúce cesto.

Plech vystelieme papierom na pečenie (nenašiel som doma ani jediný kúsok a preto som použil alobal) a lyžicou na ňom sformujeme sušienky. Odporúčam, aby boli trochu menšie ako tie na obrázku. Sušienky vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov a pečieme asi pätnásť až sedemnásť minút podľa ich veľkosti.

Hotové sušienky nádherne voňajú a chutia po orechoch. Aby dlhšie vydržali uložíme ich do krabice... No pravdou je, že vydržali asi tak dlho ako sa piekli, teda tých pätnásť až sedemnásť minút a táto fotka je naozaj čisto ilustračná.

Dobrú chuť!
