Varíme s Medveďom - Sušienky z ovsených vločiek

Už veľmi dlho sa chystám upiecť nejaké sušienky. Také tie malé chrumkavé a sladké veci, ktoré v bratislavských kaviarňach stoja majland. Keď som tento recept začal pripravovať, rozhodol som sa, že skúsim upiecť také sušienky, ktoré by boli bezlepkové a hlavnou ingredienciou by boli ovsené vločky. Najprv som zistil, že vo všetkých receptoch, ktoré som našiel je aj múka, potom som si vymyslel postup ako ju vynechať a nakoniec som sa dočítal, že ovsené vločky nie sú pre celiatikov vhodné. Ale vtedy už bol celý postup premyslený a vyskúšaný a výsledok bol veľmi chutný a tak je recept tu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (62)

Čo budeme potrebovať

Jeden a pol šálky ovsených vločiek, trištvrte šálky oleja, trištvrte šálky hnedého cukru a dve vajcia (ja viem, že je na obrázku len jedno) To sú všetky ingrediencie na prípravu základného cesta.

Základné cesto môžeme ešte nejako dochutiť a prípadne obohatiť. My sme použili škoricový cukor a hrsť hrozienok, ale možností je naozaj veľa, kúsky čokolády, kakao, sušené ovocie, kokos, vanilkový cukor, podrvený klinček, sezam, orechy...

Obrázok blogu

Ovsené vločky rozmixujeme v kutri. Máme len takýto maličký takže sme to robili na tri krát, ale v poriadnom mixéri je to za pár sekúnd.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Mixujeme ich tak dlho, aby vo vločkách bol aj prášok aj nejaké kúsky, pretože to vytvorí zaujímavú štruktúru sušienok.

Obrázok blogu

Rozmixované vločky opražíme na suchej panvici. Trvá to asi desať minút a farba vločiek sa ani veľmi nezmení. Za to vôňa zostane delikátna oriešková a veľmi intenzívna.

Obrázok blogu

Opražené vločky vysypeme do misy a necháme vychladnúť. Pridáme k nim cukor, a ingrediencie, ktorými chceme sušienky ochutiť a ...

Obrázok blogu

všetko premiešame.

Obrázok blogu

Pridáme vajcia a olej a opäť poriadne premiešame. Netreba sa báť ak zmes vyzerá trochu riedko. Vločky sa napijú a naboptnajú a približne po pol hodine vznikne vynikajúce cesto.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Plech vystelieme papierom na pečenie (nenašiel som doma ani jediný kúsok a preto som použil alobal) a lyžicou na ňom sformujeme sušienky. Odporúčam, aby boli trochu menšie ako tie na obrázku. Sušienky vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov a pečieme asi pätnásť až sedemnásť minút podľa ich veľkosti.

Obrázok blogu

Hotové sušienky nádherne voňajú a chutia po orechoch. Aby dlhšie vydržali uložíme ich do krabice... No pravdou je, že vydržali asi tak dlho ako sa piekli, teda tých pätnásť až sedemnásť minút a táto fotka je naozaj čisto ilustračná.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu