Čo budeme potrebovať
Pol pečeného alebo vareného kuraťa, 8 až 10 rožkov, 2 deci mlieka, 3 vajcia, 1 kilogram paradajok, petržlenovú vňať, bazalkovú vňať, cesnak, oregáno, tymián, majoránku, soľ, cukor, lyžicu hladkej múky.
Čo s tým urobíme
Kura vykostíme a nakrájame na drobné kocky. Rožky tiež nakrájame na kocky a zvlhčíme mliekom. Vlhké kúsky rožkov premiešame s kuraťom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, majoránku, tymián, pretlačený cesnak, vajcia, soľ a spracujeme na hmotu. Necháme odstáť a ak je hmota riedka a nelepivá, pridáme lyžicu hladkej múky.
Pekáč vymastíme olejom. Paradajky nakrájame na kocky a vložíme do pekáča. Posolíme, pocukrujeme a pridáme nasekanú bazalku a oregáno.
Z rožkovo - kuracej hmoty vypracujeme gule veľkosti tenisáku a poukladáme ich na paradajky. Pekáč prikryjeme a na približne 30 minút dáme do trúby dusiť.

Potom pekáč odokryjeme a necháme zapekať ešte približne pätnásť minút. Päť minút pred koncom pečenia na každú guľu naaranžujeme plátky tvrdého syra a dopečieme, kým nie je syr roztečený.
V Taliansku by vám takéto stratené kura podávali s cestovinami. Najčastejčie asi s Pene. To sú tie šikmo sekané drenážne rúrky. My sme si k nedeľnému obedu spravili zemiakovú kašu.

Dobrú chuť.