Varíme s medveďom - Tart tatin ala caprese

V dnešnom recepte spojíme dohromady francúzsku a taliansku kuchyňu. Klasický francúzsky obrátený koláč, ktorý sa pripravuje s jablkami a na sladko, pretvoríme na spôsob veľmi obľúbeného talianskeho šalátu z paradajok, mozarely a bazalky. Vznikne tak slaný koláč, ktorý mne osobne mimoriadne chutil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Na tart tatin používame klasické maslové cesto. Desať dekagramov zmäknutého masla, dvadsať dekagramov hladkej múky a jedno vajce celkom výnimočne doplníme o lyžicu sušenej bazalky.

Obrázok blogu

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie alebo mikroténu a necháme v chladničke stuhnúť.

Obrázok blogu

Na koláč si pripravíme cherry paradajky, dve lyžice cukru, päť dekagramov masla, čerstvú bazalku, jednu mozarelu a soľ.

Obrázok blogu

Do guľatého koláčového plechu dáme cukor a maslo a pomaly zahrievame. Najlepšie je položiť plech na platňu a zohrievať tak.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pripravíme karamel.

Obrázok blogu

Naukladáme paradajky, jemne posolíme a strčíme do vyhriatej rúry na stosedemdesiat stupňov päť minút, aby sme paradajky jemne predpiekli. Potom ich posolíme.

Obrázok blogu

Všetko prikryjeme rozvaľkaným cestom. Zhora potrieme vajíčkom a vrátime do rúry.

Obrázok blogu

Pečieme asi dvanásť až pätnásť minút. Koláč musí byť zhora zlatavý.

Obrázok blogu

Počas pečenia nasekáme nadrobno čerstvú bazalku a natrháme mozarelu.

Obrázok blogu

Koláč preklopíme na tanier a zhora posypeme bazalkou a mozarelou. Syr sa na horúcom koláči roztopí a zlepí s bazalkou.

Obrázok blogu

Môžeme podávať teplé, ale aj studené. Ako predjedlo, alebo ľahkú večeru. Väčšina stravníkov si hotový koláč ešte trochu prisolila, ale mne chutil aj takýto jemne sladkastý, s vôňou slnka a leta. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

INESS

INESS

110 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

245 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu