Varíme s medveďom - Thajské pečené kura

Ak sa vám zdá, že je tu tak nejako prekuraťované, tak sa vám zdá dobre. Diéta proti jarnej únave nám prikazuje odľahčiť jedálniček. Tento recept je ukážka toho, že aj zdravé a šetriace varenie môže stáť za to. A chuť prekvapila aj nás samotných. Jemné, delikátne a pritom plné kuracie prsia na thajský spôsob.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)

Čo budeme potrebovať

Kuracie prsia na osobu jeden kúsok, dve polievkové lyžice kokosového mlieka, jednu polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, jednu polievkovú lyžicu curry korenia, jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, štipku glutamánu, štipku soli a štipku cukru.

Keď sme premýšľali nad prílohou najprv nás napadli thajské ryžové slíže, ale rozhodli sme sa zaexperimentovať. Ako prílohu sme si pripravili zemiakovo mrkvovú kašu. Inšpirovaný receptom čitateľky TinkaB, ktorá nám ho prezradila v tejto diskusii. Použili sme približne jeden kilogram zemiakov, pol kilogramu mrkvy, dva decilitre nízkotučného mlieka, soľ a citrónovú šťavu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Najprv si vykostíme a odkožíme kuracie prsia. Do misky dáme hustejšiu časť z konzervy kokosového mlieka, použijeme asi polovicu konzervy. Pridáme paradajkový pretlak, citrónovú šťavu, curry korenie, soľ, glutaman a cukor a vymiešame kašičku. Môžeme pridať aj niečo na oštipľavenie napríklad zázvor, alebo chilli. U nás doma však túto ingredienciu vynechávame. Druhú, redšiu polovicu z kokosového mlieka si odložíme a môžeme s ňou zarobiť napríklad vločky. Mňam.

Pekáčik, alebo zapekaciu misu vymažeme olejom a kuracie prsia do nej naukladáme.

Obrázok blogu

Každé jemne posolíme, poprášime korením a poriadne popatláme kašičkou s kokosového mlieka a necháme hodinku odležať.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Zatiaľ si načistíme zemiaky a mrkvu. Zemiaky dáme variť do osolenej vody. Mrkvu varíme zvlášť a vodu nesolíme. Po uvarení mrkvu zlejeme a rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Zemiaky tiež zlejeme, rozmačkáme mačkadlom na zemiaky, pridáme mlieko, mrkvovú kašu a vyšľaháme do hladka. Na koniec pridáme ešte lyžicu citrónovej šťavy a premiešame.

Obrázok blogu

Kuracie prsia podlejeme vodou a dáme piecť, počas pečenia často podlievame a dávame pozor, aby nám kokosová patlanina neprihorela. Ak sa nám podarí, aby mierne skaramelizovala, bude to ideálne, ale nesmie prihorieť.

Podávame so zeleninovým šalátom. My sme si ho pripravili z hlávkového šalátu, redkvičiek, nízkotučného jogurtu a štipky soli.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Dnes sa na záver musím pochváliť. Bolo to naozaj vynikajúce a TinkaB vďaka za inšpiráciu. Mrkvovo zemiaková kaša sa určite stane súčasťou nášho jedálnička. Nabudúce ju vyskúšame aj s cibuľou.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu