Kombinácia troch chutí, ktoré spolu skvele harmonizujú. Čokoládové cesto, tvarohový krém a šťavnaté jahody. Navyše je tento recept aj jednoduchý, nemusíme nič vážiť a všetky ingrediencie meriame lyžicami.
Na cesto si pripravíme štyri vajcia, štyri lyžice hnedého cukru, štyri lyžice polohrubej múky, jednu lyžicu kakaa, pol balíčku kypriaceho prášku.
Na náplň potrebujeme tri jemné tvarohy, jeden biely jogurt, tri lyžice hnedého cukru, lyžicu vanilkového cukru (výroba je tu) a jeden želatínový stužovač.
No a nakoniec potrebujeme ešte najmenej kilogram jahôd. Lepšie sa hodia drobnejšie plody, ale ich čas ešte neprišiel.

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

K žĺtkom pridáme hnedý cukor a vyšľaháme ich do peny.

K žĺtkovej zmesi pridáme polovicu bielkového snehu a preosejeme polovicu zo zmesi múky, kypriaceho prášku a kakaa. Všetko vymiešame do hladka a rovnako postupujeme aj s druhou polovicou snehu a múky.

Cesto je hotové. Prelejeme ho do tortovej formy, ktorú sme pred tým vymazali maslom a vysypali hrubou múkou.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne sedem až desať minút. Necháme vychladnúť.

Do tvarohu pridáme vanilkový cukor a hnedý cukor. V jogurte vymiešame želatínový stužovač a pridáme k tvarohu.

Všetko do hladka vyšľaháme metličkou.

Z tortovej formy odoberieme obruč. Umyjeme ju osušíme a nasadíme späť. Tvarovú hmotu rozotrieme na kakaový korpus a urovnáme.

A konečne prídu na rad jahody. Umyjeme ich, osušíme, zbavíme zelených lístočkov a pozapichujeme do tvarohu. S menšími plodmi sa dá viac vyhrať a dá sa zaplniť celá plocha torty.

V chladničke necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a až potom vyberieme z tortovej formy.

Tenké čokoládové cesto, hrubá vrstva sladkého tvarohu a voňavé šťavnaté jahody.
Dobrú chuť a krásny deň matiek.
