Varíme s medveďom - Tvarohová torta s jahodami.

Jahody prvé ovocie, ktorého sa po zime neviem dočkať. Rovnako ako napríklad reďkoviek. Keď po zime konečne príde čas jahôd, je ťažké im odolať a nejesť ich pri každej príležitosti. Len tak bez všetkého, či v nejakom múčniku, jahody sú skvelé vždy. Dnešný recept patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kopa tvarohu a čerstvé voňavé jahody robia z neho perfektnú bodku jarných slávnostných obedov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Kombinácia troch chutí, ktoré spolu skvele harmonizujú. Čokoládové cesto, tvarohový krém a šťavnaté jahody. Navyše je tento recept aj jednoduchý, nemusíme nič vážiť a všetky ingrediencie meriame lyžicami.

Na cesto si pripravíme štyri vajcia, štyri lyžice hnedého cukru, štyri lyžice polohrubej múky, jednu lyžicu kakaa, pol balíčku kypriaceho prášku.

Na náplň potrebujeme tri jemné tvarohy, jeden biely jogurt, tri lyžice hnedého cukru, lyžicu vanilkového cukru (výroba je tu) a jeden želatínový stužovač.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No a nakoniec potrebujeme ešte najmenej kilogram jahôd. Lepšie sa hodia drobnejšie plody, ale ich čas ešte neprišiel.

Obrázok blogu

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Obrázok blogu

K žĺtkom pridáme hnedý cukor a vyšľaháme ich do peny.

Obrázok blogu

K žĺtkovej zmesi pridáme polovicu bielkového snehu a preosejeme polovicu zo zmesi múky, kypriaceho prášku a kakaa. Všetko vymiešame do hladka a rovnako postupujeme aj s druhou polovicou snehu a múky.

Obrázok blogu

Cesto je hotové. Prelejeme ho do tortovej formy, ktorú sme pred tým vymazali maslom a vysypali hrubou múkou.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne sedem až desať minút. Necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Do tvarohu pridáme vanilkový cukor a hnedý cukor. V jogurte vymiešame želatínový stužovač a pridáme k tvarohu.

Obrázok blogu

Všetko do hladka vyšľaháme metličkou.

Obrázok blogu

Z tortovej formy odoberieme obruč. Umyjeme ju osušíme a nasadíme späť. Tvarovú hmotu rozotrieme na kakaový korpus a urovnáme.

Obrázok blogu

A konečne prídu na rad jahody. Umyjeme ich, osušíme, zbavíme zelených lístočkov a pozapichujeme do tvarohu. S menšími plodmi sa dá viac vyhrať a dá sa zaplniť celá plocha torty.

Obrázok blogu

V chladničke necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a až potom vyberieme z tortovej formy.

Obrázok blogu

Tenké čokoládové cesto, hrubá vrstva sladkého tvarohu a voňavé šťavnaté jahody.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť a krásny deň matiek.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu