Varíme s Medveďom - Variácia na mäsové gule

Tak sme sa dočkali. Konečne prišiel ten správny čas a nastala tá správna príležitosť na toto dlho očakávané jedlo. Pripravoval som narodeninovú párty pre kamaráta a tento trochu extravagantný recept sa výborne hodil aj jemu aj mne.  Bez neho by som totiž tento týždeň znova musel uverejniť niečo o tom, ako sa varí naturálna ryža. V stredu totiž skončí naše posledné štvrté obdobie očistnej ryžovej kúry. Musím vás hneď na úvod upozorniť, že môj dnešný recept ani nepričuchol k niečomu, čomu by sa dalo povedať "zdravá strava".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Prvý krát som ho videl na youtube v sekcii "Epic Meal Time". Je to také správne testosterónové varenie s kopou tuku, ktoré vám privodí vysoký cholesterol a pocit, že už nikdy nechcete nič zjesť. Ale veď si to pozrite sami. Tie recepty sú úžasné a určite veľmi inšpiratívne.

Druhý krát som sa už len nepozeral, ochutnával som, pretože rôzne variácie na tento recept úspešne vyskúšal môj brat s kamarátmi. No a dnes teda konečne idem na to ja.

Čo budeme potrebovať

Asi jeden a pol kilogramu mäsa na fašírky, alebo hamburgre. Ja som ho vytiahol z mrazáku, kde som ho mal už hotové, ale obvykle ho pripravujeme takto: Namelieme hovädzie a bravčové mäso v pomere 1:1, pridáme pečivo, alebo chlieb namočený vo vode a vyžmýkaný, dve vajcia a koreniny. Cesnak, červenú papriku, čierne korenie, rescu a tymián. Všetko do hladka spracujeme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K mletému mäsu ešte potrebujeme jeden balíček plnených syrových tortelín, hotovú paradajkovú omáčku na cestoviny, veľký guľatý chlieb, tvrdý syr a olej.

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Najprv podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, scedíme ich a...

Obrázok blogu

pomiešame s omáčkou.

Obrázok blogu

Zoberieme si vhodnú misu guľatého tvaru a celú ju vystelieme alobalom.

Obrázok blogu

Potom ju znova vystelieme. Tento krát mletým ochuteným mäsom. Na obrázku to nie je veľmi dobre vidieť, ale v tej mäsovej zmesi je v strede veľký kráter.

Obrázok blogu

Kráter naplníme uvarenými cestovinami.

Obrázok blogu

Všetko prekryjeme zbytkom ochuteného mäsa a...

Obrázok blogu

poriadne zabalíme do alobalu, ktorý prečnieval cez okraje misy. Nakoniec ešte jedným kusom alobalu všetko prekryjeme.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Vyklopíme z misy na plech a v rúre rozohriatej na 170 stupňov pečieme jeden a pol hodinu. Po vytiahnutí necháme vychladnúť, aby sa s guľou lepšie manipulovalo.

Obrázok blogu

Veľký peceň guľatého chleba prekrojíme na polovicu a...

Obrázok blogu

v spodnej časti vydlabeme otvor, do ktorého guľa presne zapadne.

Obrázok blogu

Oba diely chleba popolievame olejom, do vydlabanej diery vložíme mäsovú guľu a všetko hojne zasypeme strúhaným syrom.

Obrázok blogu

Zapečieme v rúre zohriatej na 170 stupňov približne pätnásť až dvadsať minút.

Obrázok blogu

A máme hotový poriadny megaburger. Ale naozaj mega. Nakŕmime s ním šesť až osem ľudí. Podávame buď so šalátom, alebo kopou hranoliek, nech je ten fast foodový zázrak dokonalý.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tak všetkým dobrú chuť a Róbertovi všetko najlepšie k narodeninám.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu