Ingrediencie sú ale veľmi klasické, potrebujeme v šupke uvarené zemiaky (dva na stravníka), mleté hovädzie, cibuľu, mrkvu, zeler, smotanu a paradajkovú konzervu.
Jedlo okoreníme soľou a čiernym korením. Ja sa priznám, že som použil aj lyžičku provensálskych byliniek.

Uvarené zemiaky rozrežeme na polovice a ostrou lyžičkou vydlabeme vnútro tak, aby sme spravili malé lodičky.

Z vydlabanej zemiakovej hmoty a smotany pripravíme zemiakovú kašu. Ak je príliš hustá, môžeme pridať mlieko. Ozaj, skúšali ste už niekedy robiť kašu zo zemiakov uvarených v šupke? Skúste.

Zemiakové lodičky jemne natrieme olejom, osolíme a okoreníme. Rozložíme na plech a pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi pätnásť minút, len aby zemiakové lodičky jemne schrumkaveli.

A ideme na náplň. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a dosklovita orestujeme cibuľu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a všetko pražíme pokiaľ zelenina neskaramelizuje do hneda.

Osolíme, okoreníme a pridáme mleté mäso.

Za stáleho miešania pražíme do hneda a vlejeme paradajkovú konzervu. Zmes necháme pomaly prebublávať, pokiaľ sa nevyparí všetka prebytočná voda a náplň nezíska krémovitú konzistenciu.

Polovičky zemiakov naplníme mäsovou zmesou a navrch pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame zemiakovú kašu.

Pečieme dvadsať minút pri stosdemdesiatich stupňoch.

Podávame so surovou, alebo nakladanou zeleninou. Ak si mám vybrať ja, tak mne určite s uhorkovým šalátom so smotanou. Šťavnatá mäsová plnka a krémovitá kaša v chrumkavej zemiakovej lodičke.

Dobrú chuť.
