Varíme s medveďom - Vegesviečková

Našou obľúbenou kuchárskou výzvou je transformovať známe mäsové recepty do vegetariánskej podoby.  Nájdete ich na našom blogu celú kopu. Používame pri tom najmä dva výrobky zo sóje, tofu a takzvané "sójové mäso", ale použili sme už napríklad aj seitan, alebo červenú šošovicu. Najúspešnejší recept z nášho blogu sme ale doteraz nikdy do vegetariánskej podoby nepreniesli. Sviečková na smotane aj pre nejedlíkov mäsa sa dnes konečne dočkala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (92)

Na obrázku sú ingrediencie pre väčší počet stravníkov, približne osem porcií. Pre štyri osoby budeme potrebovať jeden balík sójových plátkov, jedno vajce, sójovú omáčku, dve lyžice hladkej múky, mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, smotanu na varenie, hnedý cukor a olej. Omáčku okoreníme bobkovým listom a celým čiernym a novým korením.

Na dochutenie omáčky použijeme soľ, cukor, ocot a plnotučnú horčicu.

Obrázok blogu

Najprv si uvaríme omáčku. Do hrnca dáme hnedý cukor. Pripravíme z neho karamel, ktorý zalejeme vrelou vodou a rozpustíme. Získame tým karamelovú vodu

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do nej nahádžeme očistenú zeleninu a korenie. Doplníme vodou a pridáme lyžicu oleja.

Obrázok blogu

Varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Vyberieme korenie, rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a vrátime korenie. V smotane rozmiešame lyžicu hladkej múky, vlejeme do omáčky a ešte päť minút varíme.

Obrázok blogu

Teraz dochutíme omáčku poriadnou lyžicou horčice a chuť dokončíme soľou, cukrom a octom. Samozrejme že každý podľa svojej chuti. Prevaríme a omáčka je hotová.

Obrázok blogu

Sójové plátky varíme v osolenej vode asi dvadsať minút. Zlejeme ich jemne vyžmýkame a každý plátok pokvapkáme trochou sójovej omáčky.

Z vajca, vody, hladkej múky a soli pripravíme redšie, jemne slané cesto. Každý plátok obalíme najprv v hladkej múke, potom v ceste a z oboch strán vypražíme do zlato hneda.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Cesto je redšie, pretože by ho mala byť len tenká vrstva. Chrumkavé plátky sú hotové a môžeme jedlo dokončiť. Celé to chutí oveľa lepšie, keď plátky niekoľko hodín odstoja namočené v omáčke. Takže plátky vložíme do omáčky premiešame a necháme odstáť.

Obrázok blogu

Podávame s knedľou a lyžičkou brusnicovej zaváraniny. Jemná zeleninová, sladko slano kyslá omáčka a mäkké plátky sóje potešia mnohých vegetariánov.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu