Varíme s Medveďom - Vegetariánske kari

Ahojte, ahojte...Po Medveďovom úvodnom veleúspešnom recepte "za gastráč" som sa rozhodol pre toto jednoduché a chutné kari, ktoré je navyše skutočne diétne. Zároveň sme sa dohodli, že pokiaľ budeme robiť nejaký recept "za gastráč", nemal by jeho celkový rozpočet prevýšiť 3 až 4 eurá. Zároveň v rozpise ingrediencií uvedieme aspoň ich približné ceny a to aj vtedy, ak niekde budeme musieť trochu aj hádať...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

V našej domácnosti sme už vyskúšali rôzdne nenáročné verzie kari. Táto je, zdá sa z nich najvďačnejšia...

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu (0,75 EUR, konečne zlacnel :)), 1 veľké jablko (0,25 EUR), 0,5 l smotany na varenie 10 percentnej (0,99 EUR), 2 mrkvy (0,12 EUR), 1 cibuľu (0,10 EUR), 1 polievkovú lyžica kari korenia (0,25 EUR), ryžu 0,5 kg (použili sme Lagris 0,70 EUR), hrsť hrozienok (0,15 EUR) trochu oleja, soľ, prípadne trochu citrónovej šťavy či chilli, ak chceme temperamentnejšiu chuť...

Obrázok blogu

A ideme čistiť a strúhať...

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiol umyjeme očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, mrkvu a jabĺčko očistíme a jemne nastrúhame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocôčky...

Obrázok blogu

Na troche oleja dobre, ale skutočne dobre urestujeme mrkvu.

Obrázok blogu

Do nej potom pridáme cibuľu, hrozienka, jabĺčko, soľ a kari.

Obrázok blogu

Restujeme ďalej...

Obrázok blogu

Do voňavej hmoty pridáme ružičky karfiolu, pomiešame, vlejeme pohár vody a smotanu na varenie.

Obrázok blogu

Tekutiny by malo byť asi toľko, aby takmer prekryla karfiol. Zeleninu necháme zovrieť, plameň stiahneme a varíme odkryté 10-15 minút. Ak máme kari s mľandravou chuťou, môžeme si pomôcť trochou chilli.

Obrázok blogu

Do uvareného kari je dobré pridať trochu citrónovej šťavy. My sme omáčku redukovali varom, samozrejme, kto chce hustejšiu, môže v závere priliať lyžicu múky dobre vymiešanú v troche vody a povariť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Podávame s ryžou, ale aj také upečené nové zemiačiky by neurazili. :)

Obrázok blogu

Dobrú chuť a príjemnú nedeľu.

Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu