V našej domácnosti sme už vyskúšali rôzdne nenáročné verzie kari. Táto je, zdá sa z nich najvďačnejšia...
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu (0,75 EUR, konečne zlacnel :)), 1 veľké jablko (0,25 EUR), 0,5 l smotany na varenie 10 percentnej (0,99 EUR), 2 mrkvy (0,12 EUR), 1 cibuľu (0,10 EUR), 1 polievkovú lyžica kari korenia (0,25 EUR), ryžu 0,5 kg (použili sme Lagris 0,70 EUR), hrsť hrozienok (0,15 EUR) trochu oleja, soľ, prípadne trochu citrónovej šťavy či chilli, ak chceme temperamentnejšiu chuť...

A ideme čistiť a strúhať...
Karfiol umyjeme očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, mrkvu a jabĺčko očistíme a jemne nastrúhame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocôčky...

Na troche oleja dobre, ale skutočne dobre urestujeme mrkvu.

Do nej potom pridáme cibuľu, hrozienka, jabĺčko, soľ a kari.

Restujeme ďalej...

Do voňavej hmoty pridáme ružičky karfiolu, pomiešame, vlejeme pohár vody a smotanu na varenie.

Tekutiny by malo byť asi toľko, aby takmer prekryla karfiol. Zeleninu necháme zovrieť, plameň stiahneme a varíme odkryté 10-15 minút. Ak máme kari s mľandravou chuťou, môžeme si pomôcť trochou chilli.

Do uvareného kari je dobré pridať trochu citrónovej šťavy. My sme omáčku redukovali varom, samozrejme, kto chce hustejšiu, môže v závere priliať lyžicu múky dobre vymiešanú v troche vody a povariť.

Podávame s ryžou, ale aj také upečené nové zemiačiky by neurazili. :)

Dobrú chuť a príjemnú nedeľu.

tenjeho