Nevypražíme si totiž klasický plátok syra, ale syrové korbáčiky. A nebudeme syr obaľovať v klasickom trojobale, ale použijeme cestíčko. Vlastne až dve cestíčka.
Okrem syrových korbáčikov (klasických aj údených) si pripravíme ešte vajcia, jeden veľký zemiak, jemne mletú špaldovú múku, biely jogurt, cesnak, majoránku, mletú rascu, mleté čierne korenie a olej na vyprážanie.

Prvé cesto bude jogurtové. Použijeme dve vajcia, kopcovitú lyžicu bieleho jogurtu, dve kopcovité lyžice múky, soľ a čierne korenie.

Vymiešame hladké, mierne lepivé cesto, ktoré je o niečo hustejšie ako cesto na palacinky.

Zemiakové cesto je z jemne nastrúhaných zemiakov, dvoch vajec, troch lyžíc múky, cesnaku soli a všetkého korenia.

Je to veľmi podobné ako cesto na zemiakové placky, ale je v ňom jedno vajíčko navyše, aby bolo lepivejšie.

Údené korbáčiky obalíme v zemiakovom ceste a klasické v jogurtovom.

V horúcom oleji vypražím do zlatova z oboch strán.

Oba druhy.

Môžeme podávať ako rýchlu večeru v rožku so zeleninou a obľúbenou omáčkou.

Alebo kompletné jedlo. Jednoduché a chutné vysmážané korbáčiky u nás namiesto s hranolkami určite so zemiakovou kašou. Ale tatarka teda chýbať nesmie.

Dobrú chuť.
