Varíme s medveďom - Zapekané bravčové rezne

Podobných zapekačiek sa určite dá vytvoriť množstvo rôznych kombinácií, ale táto bola tak vynikajúca, že ju do nášho jedálnička zaraďujeme natrvalo. Práve preto sme sa rozhodli, že recept nafotíme a uverejníme na blogu. Veríme, že aj vy máte vlastné variácie na podobnú tému a budeme radi, ak sa podelíte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Podľa toho ako veľmi počítame kalórie, pripravíme si jeden a pol kilogramu bravčového stehna, alebo bravčovej krkovičky. K tomu ešte pol kilogramu šampiňónov, 300 gramov taveného syra, horčicu, pár kúskov zaváranej kapie a trochu oleja.

Jedlo okoreníme čiernym mletým korením a soľou.

Obrázok blogu

Mäso nakrájame na rezne, ktoré jemne rozklepeme, osolíme a okoreníme.

Obrázok blogu

Veľký pekáč vytrieme olejom a naukladáme do neho polovicu rezňov. Mali by sa pritom trochu prekrývať, aby vrstva bola čo najsúvislejšia.

Obrázok blogu

Potrieme ich horčicou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pokryjeme vrstvou na plátky nakrájaných šampiňónov.

Obrázok blogu

Rozotrieme polovicu taveného syra.

Obrázok blogu

Ešte pekne porozhadzujeme na rezančeky nakrájanú kapiu. Namiesto nej môžeme použiť aj tenké plátky kyslej uhorky.

Obrázok blogu

Vrstvenie zopakujeme ešte raz čiže rezne, šampiňóny, syr a kapiu. Všetko zalejeme vodou tak, aby rezne boli ponorené. Spolu to môže byť skoro liter tekutiny.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stošesťdesiat stupňov. Najprv prikryté jeden a pol hodiny, potom odokryjeme, zvýšime teplotu na dvesto stupňov a ešte desať až pätnásť minút dopekáme.

Mäso sa pri tom trochu "zrazilo" a už ho nie je plný pekáč. Okolo neho sa vytvorila vynikajúca syrová omáčka.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tí čo nás už čítajú dlhšie, vedia, že u nás podávame s vyšľahanou zemiakovou kašou, ale výborne sa hodí aj ryža. Vedľa mäsa sa nenápadne ukrýva aj pečená paprika s lutenicou.

Mäkké na jazyku sa rozpadávajúce mäso a skvelá voňavá omáčka.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu