Podľa toho ako veľmi počítame kalórie, pripravíme si jeden a pol kilogramu bravčového stehna, alebo bravčovej krkovičky. K tomu ešte pol kilogramu šampiňónov, 300 gramov taveného syra, horčicu, pár kúskov zaváranej kapie a trochu oleja.
Jedlo okoreníme čiernym mletým korením a soľou.

Mäso nakrájame na rezne, ktoré jemne rozklepeme, osolíme a okoreníme.

Veľký pekáč vytrieme olejom a naukladáme do neho polovicu rezňov. Mali by sa pritom trochu prekrývať, aby vrstva bola čo najsúvislejšia.

Potrieme ich horčicou.

Pokryjeme vrstvou na plátky nakrájaných šampiňónov.

Rozotrieme polovicu taveného syra.

Ešte pekne porozhadzujeme na rezančeky nakrájanú kapiu. Namiesto nej môžeme použiť aj tenké plátky kyslej uhorky.

Vrstvenie zopakujeme ešte raz čiže rezne, šampiňóny, syr a kapiu. Všetko zalejeme vodou tak, aby rezne boli ponorené. Spolu to môže byť skoro liter tekutiny.

Pečieme v rúre rozohriatej na stošesťdesiat stupňov. Najprv prikryté jeden a pol hodiny, potom odokryjeme, zvýšime teplotu na dvesto stupňov a ešte desať až pätnásť minút dopekáme.
Mäso sa pri tom trochu "zrazilo" a už ho nie je plný pekáč. Okolo neho sa vytvorila vynikajúca syrová omáčka.

Tí čo nás už čítajú dlhšie, vedia, že u nás podávame s vyšľahanou zemiakovou kašou, ale výborne sa hodí aj ryža. Vedľa mäsa sa nenápadne ukrýva aj pečená paprika s lutenicou.
Mäkké na jazyku sa rozpadávajúce mäso a skvelá voňavá omáčka.

Dobrú chuť.
