Varíme s medveďom - Zapekané cestoviny dva krát inak

Zapekané cestoviny sú našim obľúbeným rýchlym jedlom. Robievame ich často a na množstvo spôsobov. Tak trochu je to recept typu: Čo máme v chladničke? Aha? Tak dokúp ešte cestoviny a kus tvrdého syra a zapečieme si to. Pri zapekaných cestovinách nepoužívame bešamel, ani vajcia rozmiešané v smotane, alebo v mlieku. Dostatok syra zabezpečí, aby sa cestoviny pečením pekne zlepili. Dnes teda jeden recept pre vegetariánov a jeden pre mäsožravcov. Trojsyrové cestoviny a Cestoviny zapečené s párkom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (103)

Trojsyrové cestoviny

Čo budeme potrebovať.

Pol kilogramu očistených fazuľových luskov, 20 dekagramov syru Niva (odporcovia plesnivých syrov môžu nahradiť fetou), 20 dekagramov neúdeného tvrdého syra, jeden syr v črievku Bambino, jednu papriku, cesnak, olivový olej a samozrejme cestoviny. V tomto recepte použijeme soľ len do vody, v ktorej uvaríme cestoviny.

Obrázok blogu

A čo s tým urobíme

Na panvicu dáme trochu olivového oleja a rozohrejeme. Pridáme na tenké prúžky nakrájanú papriku a pražíme, kým sa paprika nerozvonia. Nato nasypeme očistené fazuľové lusky, premiešame, pridáme roztlačený cesnak, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď sú lusky mäkké, vydusíme z nich všetku tekutinu a do horúcich nasypeme nastrúhaný syr Niva (Feta) a jeden črievkový syr. Okamžite vypneme pod panvicou plyn a všetko poriadne premiešame. Keďže syry sú dostatočne slané, syrovo luskový maglajz sa nemusí vôbec posoliť.

Obrázok blogu

Uvaríme cestovinu v osolenej vode. Do zapekacej misy potretej olejom dáme polovicu cestovín, zasypeme ich syrovo luskovým maglajzom a na ten príde druhá polovica cestovín. Vrch bohato posypeme tretím syrom nastrúhaným na jemnom strúhadle.

Obrázok blogu

Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov, až kým syr na povrchu nevytvorí peknú chrumkavú kôrku.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Cestoviny zapečené s párkom

Čo budeme potrebovať

Paradajky, cibuľu, cesnak, paradajkovú šťavu, tvrdý syr, črievkový syr, petržlenovú vňať, olivový olej a samozrejme cestoviny.

Dva kusy obyčajných párkov na fotke budete hľadať márne, ako obvykle niečo som musel zabudnúť. Tak si ich tam pekne prikreslite.

Obrázok blogu

Do panvice dáme olej a prisypeme na drobno nakrájanú cibuľku. Orestujeme a pridáme na kocky nakrájanú paradajku a na polkrúžky nakrájaný obyčajný párok. Jemne posolíme, podlejeme paradajkovou šťavou, pridáme cesnak a dusíme kým sa nevydusí prebytočná šťava. Na koniec primiešame nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

V osolenej vode uvaríme cestoviny. Pekáč vymažeme olivovým olejom. Rozprestrieme polovicu cestovín. Rovnomerne zasypeme paradajkovo párkovým maglajzom. Na neho vytlačíme syr z črievka.

Obrázok blogu

Pridáme druhú polovicu cestovín a vrch posypeme jemne nastrúhaným tvrdým syrom.

Obrázok blogu

Zapečieme rovnako ako predchádzajúce cestoviny.

Obrázok blogu

Tak dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu