Varíme s medveďom - Zapekané palacinky podľa Sandtnerky

Tento dezert nám robievala naša babička. To ona ho nazvala, že sú to palacinky podľa Sandtnerky. Spomenul som si na ne, keď som s kolegyňou rozprával o tom, že som nikdy nič nevaril podľa receptu tejto známej kuchárky. Takže vlastne ani neviem či sú naozaj podľa Sndtnerovej, alebo ich tak babička nazvala len preto, že sa ingredienciami v tomto recepte nešetrí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

Palacinky u nás doma už dnes zásadne robíme zo špaldovej hladkej celozrnnej múky (pokojne použite hladkú bielu). Okrem nej budeme potrebovať ešte tri žĺtka a tri decilitre mlieka.

Plnku do palaciniek pripravíme zo sedemsto päťdesiat gramov tvarohu, dvoch vajec, troch bielkov, cukru a hrozienok namočených v rume.

Na dokončenie potrebujeme ešte dvestopäťdesiat gramov tvarohu (babička mixovala ten bežný, ale ja som použil krémový), jednu kyslú smotanu, ďalšie tri vajíčka, cukor, vanilkovú esenciu a dva decilitre mlieka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
zp
zp 

V mise rozmiešame tri decilitre mlieka, tri žĺtky a toľko múky aby vzniklo riedke palacinkové cesto.

Klasickým spôsobom z neho pripravíme palacinky, ale pozor, mali by zostať svetlé. Na štyri porcie budeme potrebovať tak osem až desať palaciniek.

zp
zp 

Do tvarohu dáme tri vajcia, cukor, hrozienka a vanilkovú esenciu. Všetko premiešame a nakoniec zľahka, najlepšie rukou, vmiešame sneh z troch bielkov.

zp
zp 

Palacinky bohato plníme tvarohovou plnkou, zrolujeme a ukladáme do misy na zapekanie, ktorú ešte môžeme vymazať maslom.

zp
zp 

Nakoniec zmiešame smotanu s krémovým tvarohom, mliekom, vajíčkami, cukrom a vanilkovou esenciou

SkryťVypnúť reklamu
zp
zp 

Zmes vylejeme na palacinky uložené v mise na zapekanie a necháme stiecť okolo nich.

zp
zp 

Palacinky pečieme asi dvadsaťpäť až tridsať minút, v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov. Netreba to z dĺžkou pečenie preháňať.

zp
zp 

Šťavnatý a voňavý dezert stačí doplniť už len kúskom obľúbeného čerstvého ovocia. Je výborný teplý aj za studena a hodí sa aj ako sladký obed.

zp
zp 

Dobrú chuť.

zp
zp 
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

152 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

325 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu