Pripravíme si kilogram mletého mäsa. Jeho zloženie závisí od našej vlastnej chute. V podstate to môže byť akákoľvek kombinácia bravčového, hovädzieho, teľacieho či baranieho mäsa. Najlepšie je ak si ho pomelieme sami doma. K mäsu potrebujeme ešte tri veľké paradajky, dve cukiny, dve červené cibule, viazaničku kôpru, viazaničku petržlenovej vňate, kus tvrdého syra, jednu majonézu a trochu oleja.
Na okorenenie si pripravíme čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú papriku a soľ.

Veľký plech na pečenie potrieme olejom. Mleté mäso pomiešame s koreninami, osolíme a v rovnomernej vrstve roztlačíme na dno pekáča.

No a ideme vrstviť.
Rozložíme vrstvu natenko nakrájaných plátkov paradajok. Jemne osolíme.

Pridáme na kolieska nakrájanú cukinu.

Za pomoci kuchynského štetca potrieme polovicou majonézy.

Posypeme nasekaným kôprom.

Rozložíme kolieska cibule a opäť jemne osolíme.

Potrieme druhou polovicou majonézy a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov štyridsať minút.
Celé posypeme strúhaným syrom a zapečieme ďaľších desať minút.

Jednoduchá priama chuť mäsa a šťavnatá zelenina. Majonéza dodáva príjemnú akoby maslovú dochuť. Zemiaková kaša a paradajkový šalát sa skvele hodili.

Dobrú chuť.
