Varíme s Medveďom - Zapekané zemiakové slimáky

Na dnešný recept sa chystám už dlho. Je veľmi jednoduchý a ak použijeme polotovary, tak bude pomerne rýchly. Zemiakové cesto mám veľmi rád a skúsiť si jeho pečenú verziu ma lákalo. V pôvodnom recepte sa na náplň používa pomletý údený bôčik. Pokojne ho môžete použiť, ale my sme ho nahradili sójovou drťou. Výrobky zo sóje nepatria k najobľúbenejším, ale predsa len odporúčam aby ste to dnes vyskúšali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Sójová drť upravená tak, ako je ďalej v recepte je výborná napríklad na posypanie halušiek, alebo do nátierok namiesto oškvarkov, pre vegetariánov.

Takže poďme na to.

Čo budeme potrebovať

Asi trištvrte kilogramu zemiakového cesta, recept je tu (na spodku receptu), ale pokojne ho môžete pripraviť z prášku, všetko sa tým zjednoduší a zrýchli. K tomu jednu cibuľu, pol sáčku sójovej drte, smotanu, vajcia a trochu oleja.

Všetko okoreníme soľou, čiernym korením a majoránkou.

Obrázok blogu

A čo s tým spravíme

Najprv dohneda osmažíme cibuľu. Z olejom budeme šetriť, netreba ho veľa. Na kvalitnej panvici sa cibuľa osmaží aj s trochou oleja.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Potom zalejeme sójovú drť horúcou vodou. Po približne tridsiatich sekundách vodu zlejeme a sóju trochu vyžmýkame.

Obrázok blogu

Aj sóju, podobne ako cibuľu, opražíme do hneda a do chrumkava. Oleja budeme potrebovať trochu viac, ale ani tu to netreba preháňať.

Opraženú sójovú drť jemne posolíme a...

Obrázok blogu

... zmiešame ju s opraženou cibuľou. Pridáme čierne korenie a majoránku a premiešame. Plnku musíme nechať celkom vychladnúť.

Obrázok blogu

Zemiakové cesto prenesieme na pomúčenú dosku.

Obrázok blogu

Vyvaľkáme na obdĺžnik.

Obrázok blogu

Zvrchu posolíme a posypeme plnkou.

Obrázok blogu

Narežeme na pásy široké približne štyri centimetre. Každý pás zrolujeme do slimáka. Pomôžeme si ostrým nožom, ktorým oddeľujeme cesto od podložky, ak sa náhodou prilepilo.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Slimáky rozložíme v zapekacej miske. Smotanu rozmiešame s vajíčkami, čiernym korením a soľou a...

Obrázok blogu

... slimáky zalejeme.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov približne tridsať minút.

Obrázok blogu

K slimákom pripravíme jednoduchý šalát z kyslej kapusty. Kyslú kapustu pomiešame s nastrúhaným jablkom a pikantným chrenom. Je to jednoduchý a výborný zimný šalát.

Obrázok blogu

A je to hotové.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu