Varíme s Medveďom - Zo starého nové II

Po piatich rokoch písania receptov, sa niekedy inšpirácia hľadá veľmi ťažko. Vyťahujem svoj zošit s receptami, kuchárske knihy, na internete vyhľadávam blogy a stránky slávnejších kolegov z celého sveta a nič. A  niekedy to príde ako blesk z jasného neba, keď to ani nečakám. Pred pár týždňami mala priamo tu v diskusii Čvirová nápad, že by som mohol skúsiť nejaké recepty na spotrebovanie zvyškov. Podľa mňa je to výborný nápad. Sú to temer presne dva roky, čo sme túto tému skúsili prvýkrát.  Dnes sa k nej vrátime a ja už teraz môžem sľúbiť, že nie naposledy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Priznám sa, že u nás doma tých zvyškov veľa nezostáva, ale jednej veci sa nám vždy podarí uvariť akosi priveľa. Omáčku na špagety. Boloňskú omáčku robíme veľmi jednoducho. Len na cibuľke opražíme mleté mäso, pridáme paradajky, bazalku a cesnak, prisolíme, prikoreníme a dusíme. V chladničke potom vďaka výpeku z mäsa stuhne celkom do tuha.

Obrázok blogu

Prvý recept je viac než jednoduchý. Zo zbytku boloňskej omáčky si pripravíme

Boloňské toasty

Okrem omáčky budeme potrebovať ešte na plátky nakrájaný tvrdý syr a toastový chlieb, alebo akékoľvek obľúbené pečivo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na plátky chleba pokladieme tvrdý syr, na neho rozotrieme omáčku a prikryjeme druhým plátkom chleba.

Obrázok blogu

Pripravíme v toastovači, alebo v rúre ohriatej na dvesto stupňov päť minút. Chrumkavé voňavé raňajky s chuťou Talianska a dovolenky sú hotové.

Obrázok blogu

Nasledujúce jedlo zostane u nás málokedy. Aj tentokrát sme museli oficiálne vyhlásiť, že toto je zvyšok, inak by sme určite dovarili za misku kolienok a spráskali ho. Paprikáš patrí u nás k obľúbeným jedlám. Tento je morčací a bol vynikajúci.

Obrázok blogu

S pár v domácnosti bežne dostupných ingrediencií z neho pripravíme skvelé:

Paprikášové mafiny

K zostatku paprikáša (v podstate to môže byť akákoľvek mäsová omáčka perkelt, sviečková, stroganov, hovädzie na hubách...) si pripravíme pol šálky oleja, pol šálky jogurtu (mlieka, smotany, zákvasu...), jedno vajce, jeden a pol šálky hladkej múky a pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Najprv z paprikášu povyberáme "husté".

Obrázok blogu

Do "riedkeho" pridáme olej, jogurt, vajce a môžeme aj jemne prisoliť a dokoreniť. Všetko spolu premiešame.

Obrázok blogu

Pridáme hladkú múku a varechou spracujeme na vláčne cesto.

Obrázok blogu

Pripravíme si plech na mafiny. Vložíme do neho papierové košíčky a lyžicou ich naplníme. Do košíčka dáme lyžicu hmoty, vložíme kúsok "hustého" ktoré sme vybrali na začiatku a prikryjeme druhou lyžicou hmoty.

Obrázok blogu

Pečieme na stosedemdesiat stupňov dvadsať minút. Necháme vychladnúť.

Obrázok blogu

Hodí sa ako večera s kopou chrumkavého šalátu, alebo namiesto pagáčikov, či iného slaného pečiva na párty a oslavy.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu