Varíme s Medveďom - Zo starého nové III

Keď som pred tromi týždňami varil zo zbytkov, priznal som sa, že to určite nie je poslednýkrát. Je to najmä preto, že varenie zo zbytkov je zábavné a pomerne kreatívne. Ale to čo ma najviac baví, je to, že varenie zo zbytkov je v plnej miere vec nás amatérskych kuchárov. Vlastne je to taká maličkosť, ktorá nás úplne svojbytne odčleňuje od profíkov. Tí si totiž v žiadnom prípade nemôžu dovoliť použiť pri tvorbe svojich menu zbytky. Takže varenie zo zbytkov je v každom ohľade čisté domáce varenie. A to je presne to o čom je aj tento blog a čo ma naozaj baví.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

minule som spomínal, že jedno z jedál, ktoré u nás vždy určite zostane, je mäsová omáčka na špagety. S využitím tohoto zbytku máme preto dosť veľké skúsenosti a dnes si na úvod jeden takýto rýchly recept ukážeme.

Obrázok blogu

K omáčke potrebujeme pridať ešte kečup, tvrdý syr, hotové lístkové cesto a vajíčko.

Predpokladám, že väčšine už je teraz všetko jasné. A nemýlite sa. Urobíme si boloňskú štrúdľu. Toto naozaj zvládne každý.

Obrázok blogu

Cesto odbalíme, rozvinieme a potrieme kečupom.

Obrázok blogu

Rozotrieme mäsovú omáčku a všetko posypeme strúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Zavinieme, popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom.

Obrázok blogu

Pečieme na stosedemdasiat stupňov asi pätnásť minút a máme hotovo. Skvele sa hodí na večerné posedenie namiesto chipsov.

Obrázok blogu

No a poďme na nejakú väčšiu výzvu. V chladničke zostala kyslá zemiaková omáčka a pár varených zemiakov s maslom a petržlenovou vňaťou.

K nim už pridáme len dve vajcia a dve kopcovité lyžice hladkej múky.

Obrázok blogu

Zemiaky pridáme k zemiakom a tlačidlom na zemiaky roztlačíme. Ak v omáčke zostanú malé kúsky, nie je to na závadu.

Obrázok blogu

Pridáme vajcia a hladkú múku a vymiešame.

Obrázok blogu

Cesto necháme dvadsať minút odstáť a

Obrázok blogu

potom z neho vyprážame malé lievance.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Sú vynikajúce so zeleninovým šalátom, ako skvelá ľahká večera.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu