Už minule som spomínal, že jedno z jedál, ktoré u nás vždy určite zostane, je mäsová omáčka na špagety. S využitím tohoto zbytku máme preto dosť veľké skúsenosti a dnes si na úvod jeden takýto rýchly recept ukážeme.

K omáčke potrebujeme pridať ešte kečup, tvrdý syr, hotové lístkové cesto a vajíčko.
Predpokladám, že väčšine už je teraz všetko jasné. A nemýlite sa. Urobíme si boloňskú štrúdľu. Toto naozaj zvládne každý.

Cesto odbalíme, rozvinieme a potrieme kečupom.

Rozotrieme mäsovú omáčku a všetko posypeme strúhaným syrom.

Zavinieme, popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom.

Pečieme na stosedemdasiat stupňov asi pätnásť minút a máme hotovo. Skvele sa hodí na večerné posedenie namiesto chipsov.

No a poďme na nejakú väčšiu výzvu. V chladničke zostala kyslá zemiaková omáčka a pár varených zemiakov s maslom a petržlenovou vňaťou.
K nim už pridáme len dve vajcia a dve kopcovité lyžice hladkej múky.

Zemiaky pridáme k zemiakom a tlačidlom na zemiaky roztlačíme. Ak v omáčke zostanú malé kúsky, nie je to na závadu.

Pridáme vajcia a hladkú múku a vymiešame.

Cesto necháme dvadsať minút odstáť a

potom z neho vyprážame malé lievance.

Sú vynikajúce so zeleninovým šalátom, ako skvelá ľahká večera.

Dobrú chuť.
