reklama

Medveď mudruje - fundamentálne otázky bytia

Najprv ma naštartoval tento Róbertov článok. Chcel som to tam pichnúť do diskusie tak ako napríklad Gabina. Lenže potom som sa rozkecal... Vlastne rozpísal a povedal som si, že toto vydá aj na článok. Niektoré otázky mi dali poriadne zabrať a niektoré odpovede mi boli jasné skôr, ako som vôbec začal písať. Jednoducho sa mi objavili v okamihu pred očami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (78)

Otázka pre seba samého
Snívaš?

Odpoveď
Stále. Ako malé dieťa. Kto nesníva, ten skoro zostarne a umrie.

A čo pre teba znamená

láska?
Tu nedokážem vybrať jednu odpoveď. Musím sem dať skvelý citát od A. Camusa - "Milovať človeka znamená chcieť s ním zostarnúť" a k tomu scénu z filmu The Opposite of Sex kde Lyle Lovett poučuje Lisu Kudrow, čo podľa neho znamená skutočná láska - "Keď vchádzaš do miestnosti plnej ľudí a vieš, že som vo vnútri, mala by si v tej miestnosti plnej ľudí, najprv očami vyhľadať mňa, ako prvého." (voľne preložené)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

úspech?
Do posledného miesta zaplnené Slovenské národné divadlo freneticky tlieska a na scéne stojím ja spolu s piatimi ďaľšími ľuďmi. Zážitok ktorý sa už nikdy nezopakuje.
Ale napríklad aj maličkosť z poslednej doby, keď šéf povie, že vidí, že moja divízia sa stala prvým pevným bodom vo firme. To poteší.

sebavedomie?
No asi rástlo s úspechom. Ako hovorí klasik. - Má ho zdravé, videla som jej ho, keď sa sprchovala. (Stanislav Štepka - Človečina)

duchovno?
Toto bolo pre mňa vždy niečo veľmi intímne. Zážitky za prahom viditeľného. Jemnejšie ako vôňa, tichšie ako šepot a predsa dobre rozoznateľné. Niečo tam niekde byť musí. Najviac ma presvedčil zážitok, keď som sa jednu svoju schopnosť nenaučil. Normálne som si na ňu spomenul. Zimomriavkujúce.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

životná filozofia?
Sila je v jednoduchosti. Alebo. V jednoduchosti je sila. Nepremýšľaj toľko a radšej niečo urob.

smrť?
Konečne uvidíme, ako je to naozaj a na čom sme.

Fakt by som z toho celkom rád spravil novú blogovú reťazovku. Viem, že sú infantilné, ale čo už. Mňa infantilné veci bavia. To je vekom. Tak pridáte sa niekto?

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu