reklama

Ako sa dá stratiť viera za 10 dní..... II.

Zelené svetlá, všade chaos.. Plač a krik.... Laure sa snívalo. Bola to nočná mora, chcela sa zobudiť, ale nedalo sa. ,, Zobuď sa , zobuď sa, zobuď sa,“ kričala zo spánku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)
Obrázok blogu

Otvorila oči. Všetko sa rúcalo. Zachvátila ju panika. Zrazu tmu preťal ostrý výkrik. ,,Nie!“ kričala Laura. Uvedomila si, čo sa deje. Práve je v centre toho, čo jej pripadalo absurdné. Jej sen sa splnil. Cítila zimu, chlad jej zalieval celé telo, a popri tom bolo horúce jak rozžeravené uhlíky. Komu pomôcť? Mamičke? Bračekovi? Cítila ju, cítila ju tak blízko. Oblizovala jej krk, pery, chytila ju za ruku a predsa ju nestrhla so sebou. Strhávala niekoho iného...všadeprítomná smrť. Laura nevnímala, keď ju dve veľké ruky zdrapili a drsne ju položili na chlpatú deku. Na nej sedel už Janko. Zjavne nechápal čo sa robí. Plakal a bol rozrušený. Laura plakala tiež. Zachvátil ju strach. Strach o najbližších. Videla ľudí ako pobehujú okolo. Obzerala si ich , ale ani jeden sa nepodobal na mamičku alebo ocka. Potom sa otočila. Zbadala auto, teda už len to, čo z neho ostalo- trosky. Pribehol k nej niekto a silno ju objal. ,,Mamička,“ pomyslela si. ,,Laura, havarovali sme. Ukľudni Janka, všetko bude v poriadku,“ vravel rýchlo otec a po lícach sa mu kotúľali slzy. Ruku mal celú zdeformovanú a po tvári mu stekal pramienok krvi. ,,Kde je mamička?“ pýtala sa zúfalo, priam kričala. ,,Je v aute, nevieme ju vybrať. Zostaň tu,“ a zmizol bez vysvetlenia. Laura vedela, že to je neklamný znak toho, že sa deje niečo veľmi zlé. Zachvátila ju panika. Zúfalo plakala, všetko ju bolelo. Pichalo ju v hrudi, nevidela už nič. Slzy jej v tom zabraňovali. Zacítila len tuhé objatie. To Janko. Plakali spolu.. Už len ticho, zúfalo. Ani nevedela ako, ale o chvíľku ležala v sanitke. Ocko, Janko a ona sa viezli rušnými ulicami Mesta. Nevnímala, neodpovedala na otázky či ju niečo bolí, len ticho ležala zahĺbená do myšlienok. ,,Vaša manželka je na tom zle. Hasičom sa ju podarilo vytiahnuť, ale bola veľmi dlho bez kyslíka. Možno sa nedožije rána,“ hovoril pokojne hlas. Hlas, ktorý v sebe niesol nespočetné množstvo skúseností, ten hlas, ktorý im o tri dni oznámi, že Ali umrela.

Žofia ,,žabka Ferenczová

Žofia ,,žabka Ferenczová

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajný človek s neobyčajnou povahou. Keď milujem tak milujem na plno, keď nenávidím neviem odpustiť a priateľstvo považujem za najkrajší cit vytvorený Bohom...Sama sa zmietam v pochybnostiach, hľadám podstatu bytia a keď nájdem zmysel života môžem tvrdiť, že som dokonale šťastná.... Zoznam autorových rubrík:  žabacinapoviedkyz kuloárov našej školy....phoesyBoooKSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu