Prejdime rovno k veci. V prvom rade treba na rovinu povedať, čo budeme potrebovať. Mikrovlnku s CRIPSOM. To je tá, čo má zapekací tanier a fŕka mikrovlny a zároveň griluje ostošesť. Zo spoľahlivého, avšak anonymného zdroja, máme zaručenú informáciu, že výsledný produkt sa dá zrealizovať aj v plynovej, či elektrickej rúre. Uvedené časy však platia pre mikrovlnný spotrebič.
Cesto. Riadime sa pravidlom: 1 + 1 + 1. Základná dávka pozostáva z 1 ks jogurtu, 1ks vajíčka a 1 ks hladkej múky (tú nádobku, v ktorej bol jogurt, naplníme múčkou). Z tohto množstva vykúzlime dve pizzky. Podľa počtu hladných krkov sa dávka zvyšuje. Nepýtajte sa ma na nejaké nezmysly, že aký jogurt. Samozrejme že ten biely, obyčajný. Aký veľký je ten jogurt? Ja som mal v tomto prípade 150 gramové pankharty. Sú aj väčšie. Múky ide toľko čo jogurtu a s vajíčkami sa potom musíme trochu poihrať. Nezabúdajme, že sme kreatívni.

Celé to potom švacneme do nádoby misovitého tvaru a premiešame to. Najlepšie takým tým elektrickým metličkovacím oným. Sersámom. No veď viete čo mám na mysli. Aha, veď je to na obrázku.

Suroviny. Vážení, teraz bacha na Vlacha! V žiadnom, ale vonkoncom v žiadnom prípade nepoužijeme kečup. Nie sme predsa šiši! Pretlak je to pravé orechovô. Na skupinovej fotke zľava: olivy, korenie na pizzu, oregáno (použijeme jedno, alebo druhé), spomenutý rajčinový pretlak, sterilizovaná kukurica.

To na vrchu je postrúhaný syr. Ostatnú zeleninu si nemusíme predstavovať. Množstvo si treba vycucať z prsta. Kto chce, môže použiť sterilizované šampiňóny, ale sú to také džgáne. Nešetríme na nesprávnom mieste a hlavne nie na sebe.

Samozrejme si môžete pripraviť vegetariánsku verziu. Každý sme strojcom svojho šťastia. My si tu však upečieme kúchen s mäsovými výrobkami, lebo chceme dobre vyzerať.

Všetko si dáme na jednu hromadu, aby sme na nič nezabudli. Aj tak zabudneme pridať korenie. Recept nám však ponúka záchranný pás, aby sme ho tam pridali. Upozorním že kedy.

Proces realizácie tohto projektu. Na zapekaciu panvicu vykydneme tak za žufaňu cesta. Do výšky 3 – 4 milimetre. Nie sme malí, nemeriame, riadime sa inštinktami. Nastavíme mašinu na Crips zapekanie. Približne na 1,0 až 1,5 minúty. Keď sa cesto začne zvíjať, naparovať sa, odfukovať, jednoducho sa tvári ako na fotke, tak ho vyberieme z mikrošky ta von:

Povrch, ktorý už teraz vykazuje homogénnu štruktúru, zagebríme pretlakom. Dáme ho presne toľko, koľko uznáme za vhodné:

Potom pridáme z každého rožku trošku. Nie, rohlíky nie sú súčasťou receptu, to sa tak iba hovorí. Nezabudneme pridať lekvár. Čo to trepem! Korenie! Jasnačka že korenie. Malo by sa to podobať zobrazeniu pod týmto odstavcom. Nie ešte nejeme, aj keď to už teraz vyzerá úchvatne, najprv bude nasledovať tepelné spracovanie.

Nastavíme mašinku na 5:00 minút a to znovu funkciu kripsovania. Keď to cinkne (mne to cinká) po 300 sekundách, tak to vyjmeme na svetlo božie. Teraz je ten správny okamih, aby sme to okorenili, ak sme to zabudli urobiť na začiatku. Povrch zasyrujeme dostratena. Vhodné je použiť aj nivu (50% z objemu syra). V našom prípade sme tak neurobili, lebo naše oddelenie logistiky zlyhalo. No zabudol som ho kúpiť, tak prepáčte. Keby sme dali syr na začiatku, tak je potom veľmi tvrdý, keď nám papáničko vychladne. Nastavíme znovu 5 minút a podrž sa svete, tak opäť Crips funkciu. Konečne si môžeme vyložiť nohy na stôl a vychutnať jednu cigaretku a kávičku.

Keď to znovu cinkne, bude vyzerať takto:

Na záver skúška, či nám chutilo. Ak si pri pohľade smerom dolu nevidíme celé chodidlá, tak áno. Postupne sa takto vykrmujeme, až kým nevyzeráme jednoducho na zožranie:

Nájdu sa však aj závistlivci, ktorí si budú robiť žarty z Vášho bruška. Páni, tu je môj grátis recept, čo treba odpovedať anorektickému vegetariánovi na jeho posmešky: „Pod veľkým bralom veľký medveď býva!“
Dobrú chuť a šťastnú cestu.