Povedzme že taká pizza

Samozrejme že to som celý ja a hneď ako je to možné, musím sa pochváliť pred celým svetom.

Povedzme že taká pizza
Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Obrázok blogu

Tak sa to stalo. Aj ja som si konečne, tak povediac, že takmer na staré kolená, zadovážil teplovzdušnú fritézu. Podľahol som reklamám a všakovakým pohyblivým obrázkom na sociálnom médiu. Dobre mi tak! A veruže hej, požadujem to jednoznačne za pozitívum. Považujem to za zlomový prienik do konzervatívnej oblasti prípravy mojich pokrmov. Už viem, že slovo progresívnosť nie je iba nadávka.

Obrázok blogu

Naschvál som pri kúpe zvolil veľkosť XXL. Lebo však aj tričká také nosím. A nielen tie. V tomto prípade sa jedná o 9 litrový úložný priestor. Prakticky také malé vedro, tam sa už toho veru poriadne zmestí. Poďme už ale spoločne tvoriť dejiny kuchárskeho umenia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Obrázok blogu

Dno vystelieme wrapom. Kto by ste nevedeli, je to v podstate taká orientálna lokša, ktorá sa chuťou ani náhodou nepribližuje k našej už spomenutej lokši. Hlavne, ak je jej chuť zvýraznená prítomnosťou pečenej husaciny a dusenej červenej kapusty. Ach...to je ale iný recept. Zostúpme my pekne z kulinárskeho Olympu do reality dneška a šup ho k sporáku. Vlastne k fritéze.

Obrázok blogu

W-lokšu (tak som ju práve pokrstil, čítaj vélokšu) potriesnime kečupom. Vôbec sa za tento krok nemusíme hanbiť. Samozrejme že kto chce, použije špeciálnu pizzovú omáčku, alebo si takú dokonca sám nachystá. Na toto dnes my ale nemáme čas a ani nervy.

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

Šunka v podstate nikdy nič nepokazí. Tak prečo nie?

Obrázok blogu

Vrstva plátkového syra...vidíte to aj vy? Zase mi to ten náhradný Word podčiarkol. Debil jeden. Furt sa mu niečo nepáči. Plátok mu nevadí, ale plátkový už nerozchodí.

Obrázok blogu

Dodáme trochu chuti v prášku. Pizzové korenie na našu akože pizzu je dobrá voľba. Ale je to čisto na vás, čím si to posypete a či teda vôbec.

Obrázok blogu

Doba sa definitívne zmenila. Tu na Jedlo | blog.sme.sk v tomto kalendárnom roku (2025) doteraz pribudlo v sekcií Jedlo 9 článkov. Z toho iba tri sú recepty. Samozrejme tento článok do toho ešte nerátame, lebo to by tá štatistika bola odrazu celkom iná. Taká skreslená. Neviem či je chyba v čitateľskej a či v „spisovateľskej“ obci. Ja tu za seba sľubujem, že sa v blízkej a aj ďalekej budúcnosti polepším.

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

Mali by sme byť približne v polovici prípravy pokrmu. Samozrejme je to môj subjektívny hrubý odhad skutočnosti. Na vrch položíme v poradí druhú vélokšu.

Obrázok blogu

Na toto som v úplnom začiatku akosi pozabudol. Ešte mi neprišli z Temu papiere na pečenie, tak som musel kreatívne improvizovať. Vlastne nemusel, ale zjednoduší nám to manipuláciu a hlavne vyrieši, resp. oddiali to lopotné umývanie toho frasu...toho lavóra, či ako mu vlastne má hovoriť.

Obrázok blogu

Farebne a aj chuťovo, nalejme si čistého vína, doteraz tento mierne fádny pokrm oživíme nakrájanými rajčiakmi. Verte, nemusíme sa ani trochu obávať o finálny výsledok.

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

Správni šampióni, a to sme prosím pekne my, použijú na ochutenie šampiňóny. Nakrájané na plátky a estetický rozmiestnené po celej ploche. Pridáme trošku pizzového korenia.

Obrázok blogu

Čerešničkou na torte bude syr. Akýkoľvek. Ľubovoľný, podľa nášho vlastného výberu a mal by byť nastrúhaný. Nastavil som na mašine 180° Celzia a 9 minút.

https://youtube.com/shorts/aoP0ALw9Jso

Ako hovoril onehdy Zemák pri mariáši:“Vzdelaný Francúz nepočíta!“ a ja môžem k tomu teraz iba dodať: Voilà!

Obrázok blogu

Obrázok blogu




Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  198
  •  | 
  • Páči sa:  99x

Stále musím ešte do roboty chodiť. Zoznam autorových rubrík:  Československo moje rodnéNemecko moje prechodnéPokusy o veselostiDomáce úlohyReceptáriumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

195 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

194 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

98 článkov
Igor Pogány

Igor Pogány

4 články
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu