Rybulienka mňamková – akože čínska

Ako je už väčšine jasné z názvu, tak dnes si ukuchtíme rybacinu. Je to tak primitívne, že sa až hanbím. Mali by to zvládnuť nielen osamelí páni tvorstva, ale aj manažérky, poslankyne, hovorkyne a dokonca aj televízne rosničky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Tento recept je fakt jednoduchý a rýchly. Vzhľadom na akútnu potrebu niečo ihneď zbaštiť vynecháme také tie kudrlinky okolo – dozdobenie porcičky a v tomto okamihu sa vrhneme na prípravu. Malo by to celé trvať 15 minút. Aby ste nepovedali, že som pes, tak Vám dám k dispozícií 22 minút. Ale musíte robiť niektoré činnosti súčasne!

Ryža. Nesprávne sa to nazýva v kuchárskych kruhoch že príloha. Prečo potom je toho vždy na tanieroch najviac? Hááá? Pozrieme sa pravde priamo do očí a pomenujeme to ako sa patrí – základ. Uvariť ryžu nie je žiadna veda. Čínsku pomstu nasypeme do nádoby, ktorá prežije mikrovlny. Zalejeme to vodou – keď vynásobíme množstvo ryže koeficientom 2,0, tak vieme koľko HÁDVEÓ potrebujeme. Teda napríklad pre 3 stredne hladné osoby zničíme 200 mililitrov ryže a 400 mililitrov kvapaliny bez farby, chuti a zápachu. Nesolíme, ale pridáme jednu kocku zeleninového bujónu. Tá je slaná ako fras. No a ešte treba cibuľu – polovička bude stačiť. Sotíme to do mikrovlnného aparátu. Najprv to krútime 5 minút s výkonom 750 Watt. Premiešame. Potom nastavíme 350 Wattov na 10 minút. Keď to zacinká, tak to vyberieme von. S cibuľovitou zeleninou nemáme zľutovanie. Svoju úlohu v dejinách splnila, tak ju jednoducho odstránime. Ryžu nadýchame pohybmi vidličky vo vertikálnom smere, od dna nádoby smerom k nebesiam. Len tak, 3 – 4 razy. Ryžu prikryjeme a tvárime sa že neexistuje. Ona bude potom jemná, sypká. Kto obľubuje tú rozvarenú, lepkavú a maľtovitú konzistenciu ryže, tak asi zažije sklamanie. Nech.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Omáčka. Absolútne bez kúska hanby som použil polotovar. Urobte tak tiež a postupujte presne podľa návodu.

Obrázok blogu

Ryba. Zvolíme také tie filety. Mrazené, čo ja viem, napríklad aljašskú tresku. Ak máme malú panvicu, tak ju šmikneme na polovičku. Nie panvicu, ale každú filetku. Pridáme olejmaslo. Rybky pokvapkáme citrónikovou šťavičkou a posypeme vhodnou zmesou korenia. Pečieme 2, maximálne 3 minúty z každej strany.

Obrázok blogu

Kto by chcel, tak si to môže všelijako dozdobiť. Ja som nemal čas, lebo som bol hladný ako vlk. Nezabúdame na pitný režim! Fľaštička suchého bieleho vínka je to najvhodnejšie. Ryba musí totiž plávať.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  196
  •  | 
  • Páči sa:  82x

Stále musím ešte do roboty chodiť. Zoznam autorových rubrík:  Československo moje rodnéNemecko moje prechodnéPokusy o veselostiDomáce úlohyReceptáriumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu