Stehienka na perinke

Aj keď názov mierne pripomína nejaký produkt filmového erotického priemyslu z éry 70-tych rokov, tak pravda je celkom iná. Dnes sa tu bude (Už zase?) trochu, fakt ale iba mierne, kuchtiť. Výstižnejšie povedané, bude sa tu piecť. Toto bola dnes prvá a zároveň aj posledná seriózna informácia uverejnená v tomto texte. Všetko ostatné budeme merať od buka do buka, prípadne nám pomôže nejaká vyššia moc medzi nebom a zemou. Najlepšie, čo môžeme v tomto okamihu pravdy urobiť, je to, že buď s ohromnou hanbou z celého projektu vycúvame, alebo si zaobstaráme suroviny a ukážeme okolitému svetu, že my na to máme! Kto sa nebojíme, tak budeme potrebovať:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (102)

Masť. Nadelíme ju na dno plechu, aby sa nám to tam všetko nepripálilo.

Zemiaky. Očistíme ich škrabkou a nakrájame nemilosrdne na plátky. Také akurát. Posypeme soľou a uznáte tiež, že celá rasca by tu nemala absentovať. Nachystal som pre Vás dve verzie. Jedna je klasická - rúrová a druhá mikrovlnková.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Kyslá kapusta. Geniálny to vynález. Budeme jej potrebovať toľko, aby jej bolo dosť. Kyslý produkt, výsledok umu našich predkov, veď kto by už dnes dokázal niečo podobné vydumať, rozložíme na zemiakové plátky. Silnejšie nátury si ju môžu pred samotným aktom kladenia poriadne vystískať, ak by im vadila kyslá šťava. Poznámka pre vychutnávačov: „My to nerobíme! Dobre vieme že prečo."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do predhriatej rúry vložíme naše plechy. Mali by byť na nich zemiaky a kapusta. Dvadsať minút to tam necháme škvariť sa. Sporák nemusí byť nutne predhriaty, vedzme však, že potom to trvá kapánek dlhšie.

Smotana, korenie a červená paprika. Smotanu na varenie, asi tú desať percentnú, nalejeme do vhodnej nederavej nádoby. Pridáme korenie podľa vlastnej úvahy a červenú papriku. Čo sa dotýka jednak jeho zloženia, ako aj množstva, tak postupujeme maximálne individualisticky a nenecháme si do toho od nikoho kafrať. Paprikou nešetríme. Kto chce štipľavú, tak to je jeho vec.

Obrázok blogu

Kuracie stehná. Na jednu vyhladovanú osobu minimálne 1 pár. Komu by sa potom chcelo počúvať tie trápne škótske vtipy namierené na vlastnú persónu. Môžeme rozobrať aj celé kura. Alebo ak chceme, tak aj dve, či tri. Ktože nám zakáže? Nikto! Len treba úmerne zvýšiť počet zapekacích nádob, množstvo zemiakov a kvasenej kapusty. Kura sa rozoberá tak, že najprv oddelíme zadné behy, následne predné, prsia šmykneme na polovičky a chrbátik tiež. Tak toto bol umelecký rozbor diela. Pliešky s predpečeným zeleninovým základom vyberieme na svetlo božie. Naporciovanú kuracinu položíme na kapustičku a zalejeme zafarbenou smotanou.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Vsunieme naspäť do pece a opekáme to až kým to nie je hotové. To je vtedy, keď to chutne vyzerá. Dobu čakania si vyplníme nastrúhaním syra. Tento dáme krátko pred finále na náš produkt. (Ani za toho sa nepriznám, že ja som ten syr zabudol pridať.)

Obrázok blogu

Päť minút by malo stačiť a môže sa to definitívne vybrať von. Mikrovlnková verzia má rovnaký postup, rozdielne však časové intervaly samotnej tepelnej úpravy.

Obrázok blogu

Podávame najlepšie na tanieroch.

Obrázok blogu
Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  196
  •  | 
  • Páči sa:  82x

Stále musím ešte do roboty chodiť. Zoznam autorových rubrík:  Československo moje rodnéNemecko moje prechodnéPokusy o veselostiDomáce úlohyReceptáriumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu