Uhľohydrátová rýchlovka

Podchvíľou Vás prepadne. Hlad, ten neľútostný agresor, nemá s Vami ani to najmenšie zľutovanie. Príde nečakane. Presne tak, ako neohlásená návšteva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (60)

Leda že:

„Rýchlikom na návštevu, na návštevu,

prišla ráno teta Jolana.

Za kačku a za hus bola schovaná

a v jej tvári šťastný úsmev žiaril."

Spomínate si ešte? Istotne viete kto to spieval.

Žijeme rýchlu dobu a na nič poriadne nemáme čas. Lenže jesť sa musí. Najmä, keď je už tá nesýtosť nevydržateľná. Treba niečo uvariť. Musí to byť rýchle, jednoduché a hlavne dobré. Hor sa preto, bez predohry, na našu rýchlovku. Dávam Vám 16 minút na prípravu.

Obrázok blogu

 

Suroviny:

cestoviny minimálne fliačkovitého typu, čím širšie, tým lepšie,

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

prerastaná slaninka, čím viac tým lepšie,

trochu masti - tak akurát,

kyslá smotana a 

tvaroh. Nielen chľast, ale aj tvaroh má percentá. Ja som použil 40%-tný. Uvidím či z neho nafúkam.

Je jasné, že od diétneho pokrmu je to vzdialené na hony. Ani vegetariáni si nepošmaknú. Do hrnca nalejeme vodu. Zapálime zdroj tepelnej energie, vodu osolíme. Údajne je soľ nezdravá, ale je nad zlato. Pre väčšiu predstavivosť, vyzerá to takto:

Obrázok blogu

 

Fyzikálne zákony platia aj v kuchyni. Teraz nasleduje také hluché miesto. Čakáme, kým voda nezačne vrieť. Máme asi päť minút. Za takúto dobu sa dá stihnúť všeličo. Dalo by sa to aj nazvať rýchlovka počas rýchlovky. Voda sa nám varí, tak šup cestoviny do nej. Nebojte sa, tie sme už kúpili mŕtve, nebudú trpieť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 

Vyberieme panvicu, rozhajcujeme ju, švaci-švác do nej omastok a slaninu. Opekáme, až do dosiahnutia požadovaného stupňa dobrotovosti.

Obrázok blogu

 

Teraz, zase čakáme - na uvarenie ich nudlovitosti. Aby sme sa nenudili, tak tu je trochu informácií. Cestoviny údajne vynašli Číňania a k nám ich doviezol zo svojej služobnej cesty Maroš Polovičný. Ale zase iné zdroje tvrdia, že táto potravina sa dávno vyskytovala na juhu Európy. V antickom Grécku. Aj Etruskovia boli nielen scestovaní, ale aj cestovinoví. A Starý Slováci mlčia za pecou. Asi tiež varia cestoviny. Keď už sú uvarené, scedíme ich a dáme ich naspäť do hrnca, presne do toho, v ktorom sme ich kuchtili. Má to dve sakramentské výhody. Ostanú nám pekne teplé a po finále nemusíme umývať toľko veľa riadov. Pridáme k nim postupne najprv tvaroh a potom kyslú smotanu a aj trochu stopenej masti. Postupne preto, lebo máme iba dve ruky.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 

Požívatiny poctivo premiešame. Na vrch esteticky rozmiestnime opečenú slaninku. Vypneme mobil a jeme.

Obrázok blogu

 

Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  196
  •  | 
  • Páči sa:  82x

Stále musím ešte do roboty chodiť. Zoznam autorových rubrík:  Československo moje rodnéNemecko moje prechodnéPokusy o veselostiDomáce úlohyReceptáriumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu