Žolíková hydina

Tak tento dnešný, vlastne včerajší, recept vznikol tak, ako drvivá väčšina mojich kulinárskych pokusov. Náhodne a spontánne. No, náhodne nie, lebo hladný som nebol náhodou, ale naozaj a ešte k tomu aj poriadne. Čo dnes budeme kuchtiť? Latku máme nasadenú od posledného varenia primerane vysoko, samozrejme vzhľadom k našim schopnostiam. Kuracími prsiami ju istotne nepodlezieme a dochutíme ich spôsobom, ktorý trošku vymyká bežnej praxi. Neskutočne primitívna záležitosť, až tak, že získava punc geniálnosti. Poďme variť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Ako vidíte, začali sme prílohou. Zemiaky ošúpeme, pokrájame, umyjeme a dáme ich variť. Samozrejme kto sa nebojí, tak si ich osolí a pridá si aj trochu rasce. Uvarené zemiaky vo finále opečieme.

Obrázok blogu

Kuracie prsia si pokrájame na kocky. Môžu byť aj hranoly. Ako základný kameň pre chuť a vôňu sa najlepšie zo všetkého, čo máme momentálne po ruke hodí jarná cibuľka a samozrejme cesnak. Na také kolieska si ich pokrájame.

Obrázok blogu

Toto je varená mrkva. V našom jedle sa bude tiež vyskytovať zástupca tejto skvostnej koreňovej zeleniny. Nuž ale táto to však rozhodne nebude. Je totiž kolegova, má ju zrátanú a voľne sa tu chladí. Tak som ju blysol, keď tu už zavadzia. Potom mu ju dám do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Čo to tu máme na obrázku? Butterschmalz Vám nemusím predstavovať. Kto ho ešte nepozná, tak toto je prosím pekne Butterschmalz. Sterilizovaný mladý hrášok a mrkvička.

Tramtarará!!!

V pravom dolnom rohu sa nachádza náš Jolly Jocker. Jemne pikantná nátierka. No...a to je to celé tajomstvo nášho úspechu.

Obrázok blogu

Ako vidíte, kým som tu kecal a Vy pozorne počúvali, tak ja som medzi rečou aj makal. Dal som cibuľke priestor na spenenie a zmutovanie do sklovitého skupenstva. Mäsko som pofŕkal sójovou omáčkou a okorenil bližšie neurčeným grilovacím korením. Slávnostne ho vysypeme do panvice k cibuľke a cesnačiku.

Obrázok blogu

Keď sa hydina javí hotová /5-6 minút/, tak si to overíme. Normálne ochutnáme jeden kúsok. Nerozhodné indivíduá môžu okoštovať dva. Niet už načo čakať, nastala doba, kedy to treba zahustiť scedeným mladým hrachom a mrkvou, ktoré vyrástli v konzerve.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Pokrmu doprajeme ešte trochu tepla. Len to všetko celé prehrejeme a vysypeme tam náš zlatý klinec programu.

Obrázok blogu

Privedie to do varu. Do varu sa privádza tak, že nič mimoriadneho nerobíme, sem tam, aby sa nepovedalo tak to premiešame a tvárime sa dôležito. Veď predsa privádzame jedlo do varu.

Obrázok blogu

Dôležitý bod - ochutnáme pokrm. V prípade nutnosti si ho dochutíme na svoju mintu. Ja som tam namlel čierne korenie.

Obrázok blogu

Ej bisťu, dobré to bolo!

Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  196
  •  | 
  • Páči sa:  82x

Stále musím ešte do roboty chodiť. Zoznam autorových rubrík:  Československo moje rodnéNemecko moje prechodnéPokusy o veselostiDomáce úlohyReceptáriumSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu