
Ako vidíte, začali sme prílohou. Zemiaky ošúpeme, pokrájame, umyjeme a dáme ich variť. Samozrejme kto sa nebojí, tak si ich osolí a pridá si aj trochu rasce. Uvarené zemiaky vo finále opečieme.

Kuracie prsia si pokrájame na kocky. Môžu byť aj hranoly. Ako základný kameň pre chuť a vôňu sa najlepšie zo všetkého, čo máme momentálne po ruke hodí jarná cibuľka a samozrejme cesnak. Na také kolieska si ich pokrájame.

Toto je varená mrkva. V našom jedle sa bude tiež vyskytovať zástupca tejto skvostnej koreňovej zeleniny. Nuž ale táto to však rozhodne nebude. Je totiž kolegova, má ju zrátanú a voľne sa tu chladí. Tak som ju blysol, keď tu už zavadzia. Potom mu ju dám do chladničky.

Čo to tu máme na obrázku? Butterschmalz Vám nemusím predstavovať. Kto ho ešte nepozná, tak toto je prosím pekne Butterschmalz. Sterilizovaný mladý hrášok a mrkvička.
Tramtarará!!!
V pravom dolnom rohu sa nachádza náš Jolly Jocker. Jemne pikantná nátierka. No...a to je to celé tajomstvo nášho úspechu.

Ako vidíte, kým som tu kecal a Vy pozorne počúvali, tak ja som medzi rečou aj makal. Dal som cibuľke priestor na spenenie a zmutovanie do sklovitého skupenstva. Mäsko som pofŕkal sójovou omáčkou a okorenil bližšie neurčeným grilovacím korením. Slávnostne ho vysypeme do panvice k cibuľke a cesnačiku.

Keď sa hydina javí hotová /5-6 minút/, tak si to overíme. Normálne ochutnáme jeden kúsok. Nerozhodné indivíduá môžu okoštovať dva. Niet už načo čakať, nastala doba, kedy to treba zahustiť scedeným mladým hrachom a mrkvou, ktoré vyrástli v konzerve.

Pokrmu doprajeme ešte trochu tepla. Len to všetko celé prehrejeme a vysypeme tam náš zlatý klinec programu.

Privedie to do varu. Do varu sa privádza tak, že nič mimoriadneho nerobíme, sem tam, aby sa nepovedalo tak to premiešame a tvárime sa dôležito. Veď predsa privádzame jedlo do varu.

Dôležitý bod - ochutnáme pokrm. V prípade nutnosti si ho dochutíme na svoju mintu. Ja som tam namlel čierne korenie.

Ej bisťu, dobré to bolo!