reklama

Mamina zavára hrušky.

Chcéém ísť domov. Och tak veľmi. Keď som tu ešte len mala ísť, keď som ešte iba rozprávala všetkým, že toto leto som celé preč. Francúzsko, znela odpoveď pri vybavovaní roamingu. Upírka, pri vybavovaní poistenia, ako to ja volám, keďže mám tendenciu pomenovávať niektoré veci po svojom. Ale skôr aupairka alebo pomocná sila v domácnosti?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Proste žiadna Pohoda, žiadne prázdniny u babky, žiadne víno pri zapadajúcom slnku s tými mojimi, žiadne bryndzové halušky, žiadne, nič. Vravela som, že sa teším. Že potrebujem vypadnúť, byť istý čas sama, čítať, byť s úplne cudzími ľuďmi, sama a rozmýšľať a hlavne na niečo prísť. Prísť nato, čo s načatým životom. Určiť si priority, písať, fotiť. A teraz mám už toho dosť. Už nechcem. Nechcem byť sama. Nechcem premýšľať. Možno som na veľa vecí neprišla, ale už ani nechcem na nič prísť. Som len ďalšia z tých mladých, čo sa nasilu snažia pochopiť svet, pochopiť život, pochopiť ľudí? Možno som sa precenila. A možno mi len stačilo menej času. Fak(t) mám už dosť! Och, sladký domov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slnečník je rozprestretý. Už nechcem slnko. Nechcem. Celý júl pršalo, chcela som slnko, ale teraz ho mám už naozaj dosť. Skrývam sa pred ním, Ukrytá pod veľkým tmavozeleným slnečníkom a utieram si dve slzy na lícach, lebo prišiel Fabrice s jeho synmi. A ja slzy proste neukazujem. A nemám rada otázky typu, čo ti je. Aj keď niekedy dobre padnú.

V. som povedala, že si predstavujem ten moment, ked prídem domov a snažím sa ho už teraz postupne prežiť. Tak veľmi sa teším domov, že mám pocit, že keby som tie pocity postupne zo seba neuvoľňovala, neviem či by som to zvládla potom tak zrazu, naraz.

Včera sme s V. pozerali Shawshank Redemption a pamätám si tú vetu: Buď budem pracovať na smrti, alebo na živote. Nie, nesnažím sa to brať a chápať doslovne. Len tak. Že niečom na tom možno je. A potom sme sa s V. bavili ako nás strašne nebaví škola, na ktorú chodíme. Nebaví nás a ani Nitru nemáme radi. Že čo s tým urobíme. Rozprávali sme sa, že pôjdeme do Afriky, pomáhať deťom, žeby sme chceli byť doktorky, ale že asi na to nemáme. Chémia, veľa učenia. Ale chceli by sme, len nemáme dosť odhodlania s tým niečo urobiť. Ale vieme, že by sme pri tom mali pocit, že robíme niečo dobre, že druhým pomáhame. Potom padne, že si otvoríme reštauráciu. Že sa proste zoberieme a pôjdeme do nejakého Travel Chanelu a budeme cestovať po celom svete. Ona ako kameramanka, ja ako moderátorka. Ale hlavne cestovať po celom svete. A volali by sme sa : Staré dievky na cestách. A potom sme sa smiali z toho, ako by si starí chlapi v krčme, alebo za kostolom vraveli: Hej, pozeral si včera staré dievky? Tý jo. Dobré sú. A V. povie, že možno by bolo lepšie keby sme boli viacerí, že by vznikali nejaké vzťahy alebo niečo. Aby nás bolo viac, aby si každý kto to bude pozerať vybral tú svoju postavu, s ktorou sa stotožní. A ja že nie. Žiadna telenovela. Ostaňme pri tom, že budeme cestovať po celom svete. Staré dievky na cestách. A zase náš smiech.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prepnem pesničku Love me tender, lebo ju neznášam a za ňou sa mi zapne Let there be love. A ja neviem, čo mám robiť. Čas sa tu už naozaj vlečie. Stratilo to šťavu. Teší ma len to, že mám už za sebou ¾. A že mi občas prídu nejaké esemesky, ktoré potešia. Tak uz stastlivo príd, ze dame frago´s party:D Cmuk, a mamina, že zavára hrušky a ja sa smejem, lebo nakoniec esemesky napísala Pa a je to smiešne, keď to napísala mamk&. A teší ma, že zavára hrušky, mám pre ňu nové recepty a medzi nimi aj recept na hruškový koláč. A tiež ma teší príroda a natretý tartin s domácim černicovým lekvárom.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

16.8.2011 france

Kristína Jakubová

Kristína Jakubová

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Taký je život. Povedal Klaun so slzami v očiach, na tvár si namaľoval úsmev a do ruky vzal pero a papier..anabears.blogspot.com Zoznam autorových rubrík:  voyagespomienkypozorovala somfrancieBy the wayzamyslená

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu