reklama

Hľadám miesto na dôstojný oddych

Podarilo sa mi čosi nevídané.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Obidve dcéry dnes poobede zaspali v rovnakom čase a ja si môžem robiť, čo len chcem.

Teda, nie tak úplne.

Ocitla som sa na veľmi tenkom ľade. Jedno dieťa spí v postieľke v spálni, druhé v hlbokom kočíku v chodbe. Ja som za jedinými dverami v obývačke. Náš byt je využitý na sto percent, voľná zostala už len kúpeľňa a záchod.

Poobedný spánok mojich dcér je niečo s veľmi pochybnou stabilitou a trvácnosťou. Stačí malá chyba a je po ňom. Za pár sekúnd môže Emka svojimi zaspávacími monológmi zobudiť Alžbetku, alebo naopak Alžbetkin plač prebudí Emku. Inokedy som vinníkom ja, do niečoho neopatrne buchnem a zobudím obe. Preto je najbezpečnejšie, keď sme každá v inej miestnosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nastolila som krehkú rovnováhu a snažím sa čo najlepšie využiť, kým trvá.

Váhavo zapnem kávovar. Nebola by táto chvíľa ešte krajšia, keby som ju trávila so šálkou kapučína? Nakuknem za dvere. Alžbetka bez pohybu spí. Snažím sa odhadnúť, aké veľké riziko bude príprava môjho obľúbeného nápoja predstavovať. Vrčanie, bublanie, syčanie, mám to riskovať? Môže to dopadnúť dobre. Budem mať čas len pre seba a navyše  popri tom popíjať kávu. No môže to dopadnúť aj zobudením Alžbetky, ktorá následne zobudí Emku a z voľnej chvíle nebude nič. A mne bude hneď jasné, že kapučíno vlastne vôbec nestálo za to.

Opatrne poprekračujem hračky a posadím sa na sedačku hneď vedľa plyšového medveďa. Táto izba síce mala pôvodne podľa návodu slúžiť ako obývačka spojená s kuchyňou, u nás sa však nebadane premenila na detskú izbu vybavenú kuchyňou a málo využívanou sedačkou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nesťažujem sa. To, že väčšinu bytu obsiahnem do jediného pohľadu je pre mňa výhodou. Aspoň sa mi deti nepostrácajú niekde za rohom a na kontrolu ich spánku nepotrebujem baby vysielačku ale len obyčajné uši. Pozametanie omrviniek z celej podlahy mi trvá len pár minút a aj repertoár úkrytov, do ktorých mi deti môžu počas hry pozastrkovať hrebeň či kľúče, nie je priveľký.

Preto som ochotná nad niektorými vecami jednoducho privrieť oči. Zvykla som si, že počas spánku mám celú rodinu na dosah ruky, že konferenčný stolík sa zmenil na poličku na hračky a pracovný stôl skončil ako odkladisko vecí, ktoré v našom byte nemajú žiadne dôstojné miesto. Akceptovala som, že sme koberec  povýšili na multifunkčný produkt, ktorý sa podľa potreby mení na hraciu podložku, prebaľovací pult, karimatku na cvičenie, lôžko na večerný oddych či miesto na sedenie s výhľadom na hory pre prípadnú návštevu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A zvykla som si aj na to, že keď deti spia, musím byť úplne ticho. Aspoň som nútená naozaj oddychovať a nepodľahnem pokušeniu vrhnúť sa na tú veľkú kopu špinavého riadu, ktorá sa nahromadila na linke.

Zapnem počítač, otvorím prázdny list virtuálneho papiera a opatrne začnem ťukať do klávesnice. Čo najjemnejšie, písmenko za písmenkom.

Martina Paulenová

Martina Paulenová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  1 683x

Matka, manželka, lekárka, bežkyňa. Píšem o tom, čo som sa naučila pri výchove svojich dcér, čo som zažila počas behov po lesoch a kopcoch, o fungovaní ľudského tela. A niekedy len o celkom obyčajných drobnostiach. Zoznam autorových rubrík:  Veselo aj vážne o materstveZo životaNa zamyslenieZ medicínyNaše krásne SlovenskoBežeckéZ cestovania po sveteNajväčšia umelkyňa, prírodaZ rozprávania starých rodičovPutovanie po Nórsku - 2008Island 2010Alpy 2011Alpy 2012Alpy 2013Alpy 2015Wachau - Dolné RakúskoViedenské zápiskyZápadné pobrežie KanadyNezaradenéSúkromnéTuristika s deťmi

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu