
Hneď na začiatok musím poznamenať, že skupina športovcov sa spôsobom stravovania poriadne odlišuje od bežných hostí.
Keď si začalo asi 60 hostí prevažne z Talianska, Francúzka a Španielska objednávať na večeru šaláty a cestoviny rôzneho druhu, bol som rozhorčený. Nemajú toho doma dosť? To prišli na Slovensko ochutnávať talianskú kuchyňu? Až potom mi došlo, že to boli iba predjedlá. A tak kuchyňu zavalili ďalšie objednávky typu: 9x kurací steak, 7x losos, 3x hovädzí steak bez omáčky atď. V tomto istom duchu pokračoval aj obed. Bolo mi ich trošku ľúto, že musia (alebo potrebujú?) jesť stále to isté dokola, ale potešilo ma, že sa mi vďaka mojej nevedomosti, podarilo obohatiť ich jedálniček a dopriať im trošku zmeny. A tak im neostávalo nič iné ako si pochutnať na
Biela kuracia polievka so šampiňónmi a kurkumou
Thajske hydinové soté s ryžovými cestovinami
Jogurtová torta s čučoriedkami
(S tými cestovinami sa mi to nič netušiac podarilo...)
a
Výber šalátov z bufetu (2 druhy cestovinových)
Grilované medailónky z panenskej s roquefortovou omáčkou a grilovanou slaninkou
Veterník
Čuduj sa svete aj slaninku spapali...(Toto druhé obedové menu som po prvých skúsenostiach upravil. Šalátmi bola nahradená kapustnica)
Slávnostný raut po vyhlásení výsledkov sa vydaril. Podľa očakávania si Kovbojskú fazuľovicu dali zo 150tich hostí štyria odvážlivci (asi členovia organizačného tímu) a Hovädziu pikantnú panvicu mali zamestnanci v nedeľu na obed. Výber šalátov a grilovanej zeleniny bol na úrovni a aj po ostatných jedlách sa len tak zaprášilo.
Za zmienku ešte stojí súťaž vo varení bryndzových halušiek. Súperili tímy zo Švajčiarska, Francúzka a Talianska, zábava gradovala... (Na vlastné oči sa môžete presvedčiť, keď si pozriete najbližšiu Smotánku)
Som spokojný, lebo aj hostia odchádzali spokojní. Nabudúce im však s Paľom pripravíme ešte vhodnejšie športové menu. (Šalát, cestoviny, steak; Šalát, cestoviny, steak; Šalát, cestoviny...)