Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Dobrí hostia

Ani kvapku na obrus

Peter Škripko

Ani kvapku na obrus

O jednoduchej a geniálnej pomôcke na nalievanie vína.

  • 7. jún 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 894x
  • 10
Ako čašníci okrádajú hostí

Peter Škripko

Ako čašníci okrádajú hostí

Podrobný opis ako čašníci nehorázne okrádajú turistov.

  • 16. máj 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 916x
  • 19
Nepite veľké preso!

Peter Škripko

Nepite veľké preso!

Ako sa nevzdať vašeho obľúbeného veľkého presa a vychutnať si jeho chuť naplno.

  • 21. apr 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 438x
  • 9
Moč na soľničkách

Peter Škripko

Moč na soľničkách

Pri umývaní rúk na verejných toaletách mi napadajú rôzne myšlienky. Napríklad: Čoho prvého sa dotkne  chlap ktorý mi prešiel poza chrbát bez použitia umývadla...

  • 5. apr 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 33
Ako sa drží pohár na stopke

Peter Škripko

Ako sa drží pohár na stopke

Ku tejto téme ma vyprovokovali  najmä herci. Väčšinou stopku ignorujú a my ostatní ich potom napodobňujeme.

  • 30. mar 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 21
Aká je izbová teplota?

Peter Škripko

Aká je izbová teplota?

Rozmýšľali ste  niekedy nad tým aká je izbová teplota, pri ktorej sa doporučuje  konzumácia červeného vína?

  • 23. mar 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 13
Tip na digestív

Peter Škripko

Tip na digestív

Ak sa opýtate Slováka na slovenské víno, prvé čo mu napadne je Tokaj. Táto najkvalitnejšia oblasť slovenského vinohradníctva produkujúca tak špecifické víno sa stala jednou z vecí na ktoré sú Slováci právom hrdí. Viete si tokajské výbery aj správne vychutnať?

  • 11. mar 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 6
Výška prepitného

Peter Škripko

Výška prepitného

Odmeniť čašníka 10% prepitným by malo byť takou samozrejmosťou, ako sa pri odchode pozdraviť.

  • 7. mar 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 63
Milý Braňo Mojsej,

Peter Škripko

Milý Braňo Mojsej,

v prvom rade sa chcem ospravedlniť za neúčasť na konkurze do Vašej skvelej šou. Píšem Ti, lebo v relácii Vilomeniny ma zaujal  Tvoj výber vína pre Noru. Ak sa neurazíš, dovolím si dať Ti pár rád, aby si pri najbližšom výbere oslnil nielen Noru, ale aj celú spoločnosť...

  • 1. mar 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 22
Tri dobré rady začínajúcim gurmánom

Peter Škripko

Tri dobré rady začínajúcim gurmánom

Veľmi krátko o tom, ako si život obohatiť o nové chute, pôžitky a zážitky...

  • 23. feb 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 12
Dobrí hostia

Peter Škripko

Dobrí hostia

Čašníkov je stále viac, ako aj reštaurácii, barov, pivárni... S ich počtom a zväčšujúcou sa konkurenciou stúpa aj ich kvalita. Stúpa však aj „kvalita hostí“?

  • 24. jan 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 1
SkryťZatvoriť reklamu