Peter Škripko
Ani kvapku na obrus
O jednoduchej a geniálnej pomôcke na nalievanie vína.
Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík: Dobré jedlá, Dobré reštaurácie, Dobré reštaurácie - hodnotenie, Dobrí hostia, Dobré pitie, Kam cestovať, Meníčka, Klub priateľov vína, Osobnosti, Foto, Cinefil, Súkromné, Súkromné - fotomesačníček
Ako sa nevzdať vašeho obľúbeného veľkého presa a vychutnať si jeho chuť naplno.
Pri umývaní rúk na verejných toaletách mi napadajú rôzne myšlienky. Napríklad: Čoho prvého sa dotkne chlap ktorý mi prešiel poza chrbát bez použitia umývadla...
Ku tejto téme ma vyprovokovali najmä herci. Väčšinou stopku ignorujú a my ostatní ich potom napodobňujeme.
Rozmýšľali ste niekedy nad tým aká je izbová teplota, pri ktorej sa doporučuje konzumácia červeného vína?
Ak sa opýtate Slováka na slovenské víno, prvé čo mu napadne je Tokaj. Táto najkvalitnejšia oblasť slovenského vinohradníctva produkujúca tak špecifické víno sa stala jednou z vecí na ktoré sú Slováci právom hrdí. Viete si tokajské výbery aj správne vychutnať?
Odmeniť čašníka 10% prepitným by malo byť takou samozrejmosťou, ako sa pri odchode pozdraviť.
v prvom rade sa chcem ospravedlniť za neúčasť na konkurze do Vašej skvelej šou. Píšem Ti, lebo v relácii Vilomeniny ma zaujal Tvoj výber vína pre Noru. Ak sa neurazíš, dovolím si dať Ti pár rád, aby si pri najbližšom výbere oslnil nielen Noru, ale aj celú spoločnosť...
Veľmi krátko o tom, ako si život obohatiť o nové chute, pôžitky a zážitky...
Čašníkov je stále viac, ako aj reštaurácii, barov, pivárni... S ich počtom a zväčšujúcou sa konkurenciou stúpa aj ich kvalita. Stúpa však aj „kvalita hostí“?