Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Dobré reštaurácie

Ako sa najesť na ulici

Peter Škripko

Ako sa najesť na ulici

Milujem dobré jedlo a som smutný,  keď vidím ako ste ochotní platiť za jeho napodobneniny. Najviac trpím na Vianoce, pretože to je vrchol stánkarského biznisu, ktorý mi leží nekonečne v žalúdku. Už keď sa začnú rozkladať drevenice na námestí stredovekého meta, začínam mať zlý pocit. Je to totiž neklamný znak skorého príchodu stánkarov z celej  krajiny, ktrorí na nás opäť vybalia svoje umastené grily, špinavé  nechty a absolútnu neznalosť elementárnej hygieny a technológie prípravy jedál.

  • 7. jún 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 294x
  • 6
V Košiciach sa rozhodli viac podporiť cestovný ruch

Peter Škripko

V Košiciach sa rozhodli viac podporiť cestovný ruch

V septembri najlepšie košické podniky vyšli po prvý raz do ulíc. Ponúkli gastronomické lahôdky a k nim aj dobré víno a nápoje.

  • 11. jan 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 858x
  • 20
Víno v reštaurácii - 2. Snúbenie jedla a vína

Peter Škripko

Víno v reštaurácii - 2. Snúbenie jedla a vína

Mnoho práce a umu je potrebných, kým sa víno dostane k hosťovii, a poznanie, že jedlo a víno, čo mu naservírovali, sú viac než priatelia, je malou odmenou pre všetkých, čo s vínom a jedlom pracovali.

  • 2. nov 2010
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 369x
  • 0
Víno v reštaurácii - 1. Vínny lístok

Peter Škripko

Víno v reštaurácii - 1. Vínny lístok

Svetový trend rastu obľúbenosti vína a jeho spojenia s jedlom je vidieť už našťastie aj na Slovensku. Pojem somelier už neznie tak exoticky a prácu someliera môžeme vycítiť vo viacerých reštauráciach. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, jeho náplňou práce nie je len predvádzať umenie správneho podávania vína, senzoricky ohodnotiť víno, či ovládať pravidlá jeho snúbenia s jedlom. Je to práve vínny lístok, ktorý je jeho osobnou vizitkou reprezentujúcou jeho vkus a skúsenosti a to aj poćas jeho neprítomnosti v reštaurácii. Okrem toho vínny lístok skúsenému pozorovateľovi odhalí pozornosť ktorú reštaurácia vinu venuje.

  • 26. okt 2010
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 018x
  • 0
Fajčiarne v reštauráciach

Peter Škripko

Fajčiarne v reštauráciach

Slovensko na seba nenechalo dlho čakať a drží krok so svetom. Do konca tohoto roka plánuje Ministerstvo zdravotníctva uzákoniť zákaz fajčenia vo všetkých zariadeniach, kde sa podávajú nápoje a jedlá.

  • 26. feb 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 429x
  • 9
TAKE AWAY

Peter Škripko

TAKE AWAY

Tomu kto bol, alebo žije vo Veľkej Británii netreba toto slovné spojenie určite vysvetľovať. Stretnete sa s ním na každom kroku...

  • 24. feb 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 7
Voda z vodovodu

Peter Škripko

Voda z vodovodu

Pán vrchný, prosím si obyčajnú vodu (z vodovodu). Táto veta dokáže vytočiť nejedného čašníka, alebo majiteľa reštaurácie. Mali by ste platiť za obyčajnú vodu v reštaurácii?

  • 23. feb 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 833x
  • 20
SkryťZatvoriť reklamu