
Mušle svätého Jakuba varené sous vide so šošovicovým šalátom a homárovým aioli s estragónom
Sauvignon 2 2010
V názve jedla sa síce nevyskytol, ale na tanieri príjemne prekvapil limetkový doplnok. Kto rád experimentuje a vie sa pohrať aj s malým množstvom jedla, našiel v tomto jedle dokonalosť. Hneď potom čo si dal na vidličku kúsok každého komponentu a zapil ho sviežim Sauvignonom. Najkrajší sobáš večera a jedna z najpodarenejších variácii na tanieri. Aby som nezabudol, palec hore za aioli z homárich hláv :)

Terina z kačacej foie gras a carpaccio z jelenieho chrbtu s feniklom a redukciou z portského vína
Rulandské šedé 2009 vz
Tento chod by sa hodil skorej po halibutovi a s iným vínom. Každopádne kombinácia mias zaujímavá.

Halibut s cviklovým pyré, karfiolom a rebarborou
Chardonnay ovocné 2009
Dokonale upravená ryba v kombinácii s majstrovou obľúbenou surovinou môže dopadnúť iba ako skvelý zážitok. Chuť cvikle bez kompromisov: kus lahodnej cvikle strúhnutý čerstvým chrenom, cviklové pyré. To celé vyvážené chuťou karfiolu a špargle so sviežim dotykom rebarbory.

Pečené jahňacie stehno s hráškovým pyré, vyprážným brzlíkom, špargľou a tymiánovou omáčkou
Rulandské modré 2008 nz
Famózne jadro menu, pripravené z jahňaciny z domáceho chovu Elesko v spojení s mojou najobľúbenejšou úpravou jahňacieho stehna - konfitovaním pri 63 C. Geniálna chuť a konzistencia jahňaciny! Obzvlášť ešte zaujal brzlík, pretože bol z jahniatka, prekvapil aj kúsok jahňacej pečene. Takto sa má spracovať zviera! O hráškovom pyré a jahňacine bolo popísané už dosť, za zmienku stojí ešte sezónna špargľa a karfiol, ktoré sa v tomto chode zopakovali.

Teľacie líčka na červenom víne s paštrnákovým pyré, karotkou, lieskovcami a karamelizovanou mrkvou
Dunaj 2009 vz
Fantasické víno a fantastické jedlo s chuťou poctivej domácej kuchyne. Mäso ako z nedeľnej polievočky od babičky s nevtieravou chuťou akurát hustého pyré z paštrnáka. Chýbala iba mrkva. Tak prečo by nemohla byť ešte trochu sladšia ako už v máji je? Bravo! Dokonale som sa preniesol do čias detstva a pripomenul si naše rodinné pondelkové večere, akurát že z tohto jedla sršalo, že ho varil Čech, ale chutilo tak slovensky. Čím to asi bude? Jardom, mojim prededečkem, alebo tou kombináciou Devína a českej klasiky?

Mätovo citrónové želé s mätou a jogurtovou zmrzlinou
Jardo, ako sa robí jogurtová zmzlina.?
Normálne. Nacpeš jogurt do zmrlinovače :)
Asi prvykrát v mojom živote som jedol zmrzlinu ktorá sa nehrala na nič, bola iba tým čo deklaroval jej názov. Mňam. A s citrónovo-mätovým želé? Mňam, mňam, mňam...

Čokoládová terina s malinovým želé, rebarborovým šalátom a marakujovou omáčkou
Merlot 2008 slamové(sladké)
Nuž, čo dodať k poslednému chodu. Azda iba že bol vynikajúci, ako aj všetky ostatné. Odporúčaná postupnosť: Čokoláda, rebarbora, maliny, slamák...
See you on Friday :)
Foto: autor