Kurča pečené na mrkve, cibuli a bylinkách

Receptov na pečené kurčatá sú stovky... Tento pochádza od mojej mamky a je veľmi jednoduchý a geniálny...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Najdôležitším rozdielom je pečenie v špeciálnej k tomu určenej fólii. Už roky v nej mamka pečie všetko a kvalita takto pripravených pokrmov je neporovnateľná s klasickým pečením. Mäso sa upečie bez pridania akéhokoľvek tuku. Zvonku je chrumkavé a zvnútra šťavnaté. V každom kúsku nájdeš arómu všetkých použitých surovín. Fólia na pečenie robí z tejto klasickej úpravy, moderný a racionálny spôsob tepelnej úpravy pre ten pravý gurmánsky zážitok.

Do fólie pridaj kurča pripravené na pečenie podľa tvojho najobľúbenejšieho receptu. Pridaj aj veľa mrkvy pokrájanej na pol centimetrové krúžky, plátky starej aj mladej cibuľky, strúčiky cesnaku a pár listov či vetvičiek čerstvých byliniek. Nezabudni fóliu pred pečením poprepichovať!

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najlepšou prílohou sú mladé zemiaky pečené v šupke (samostatne), prípadne grilované na kvapke oleja. 

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu