Nakladaný Hermelín v reštaurácii

Objednať si Nakladaný Hermelín v reštaurácii, alebo v pivárni skrýva vždy určité úskalie. Nemôžete si totiž byť istý, či kuchár pochopil správne výraz NAKLADANÝ. Často totiž Hermelín NAKLADAJÚ priamo z alobalu na tanier, čo nezapadá do mojich predstáv. Opýtať sa čašníka, či je Hermelín už správne odležaný sa mi tiež neosvedčilo. Pravdepodobne to bolo opäť nepochopenie slova NALOŽENÝ. Našťastie mám pár overených miest, kde si na dĺžke odležania zakladajú a kde ak nie je ešte ten správny čas  na to aj diskrétne upozornia. Niekedy dokážu aj veľmi milo prekvapiť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

MOJE TOP HERMELINÁRNE:

Obrázok blogu

PROPAGANDA Praha

Ak budete v Prahe, určite ochutnajte netradičný Nakladaný Hermelín s čučoriedkovou omáčkou a feferónom v tomto bare. Priznám sa, že k napísaniu predchádzajúceho článku o Hermelíne ma viedol krásny večer v tejto hospode, ktorý bol okrem príjemnej spoločnosti a výborného piva výnimočný aj touto netradičnou kombináciou. Treba dodať, že som ochutnal tento zázrak aj v klasickej úprave a musím povedať, že to bol zážitok . (Nielen kvôli tomu, že som si do poslednej chvile myslel, že na vrchu je čerešnička...)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

BISTRO LETNÁ ZÁHRADA (K1, U Ďurka)

Domácky pôsobiace prostredie pivnice rodinného domu, ktorý obývajú majitelia a zároveň čašníci tohoto útulného podniku pre štamgastov. Hermelín nakladajú podľa receptu Igora Libu. Vždy je výborný, no raz som mal na neho mimoriadne šťastie. Veľmi dlho bol potom čo sa týka správneho odležania na špici mojej hermelínparády. Za zmienku stojí, že v lete je otvorená veľká, útulná záhrada a utopenca tam majú na košické pomery bezkonkurenčného!

Obrázok blogu

REŠTAURÁCIA VILLA REGIA

Komunikácia s čašníkmi neviazne a tak na priamu odpoveď či už nastal ten správny čas dostanem vždy korektnú odpoveď aj s upresnením koľko dní už na mňa čaká. Takto by to malo fungovať všade...

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

HOTEL GRAND**** JASNÁ

Pre milovníkov nakladaných syrov ponúkame Pikantný nakladaný ovčí syr s chilli papričkami a olivami

Obrázok blogu

Pre milovníkov Hermelínu, ponúkame teplé predjedlo so zaujímavými doplnkami: Grilovaný Hermelín s opečenou slaninkou a brusnicami

Obrázok blogu

Aranžovanie za reštauráciu Villa Regia Peter Čičo, za hotel Grand Paľo Pavlík. Foto autor.

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,077 článkov
INESS

INESS

108 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu