MOJE TOP HERMELINÁRNE:

Ak budete v Prahe, určite ochutnajte netradičný Nakladaný Hermelín s čučoriedkovou omáčkou a feferónom v tomto bare. Priznám sa, že k napísaniu predchádzajúceho článku o Hermelíne ma viedol krásny večer v tejto hospode, ktorý bol okrem príjemnej spoločnosti a výborného piva výnimočný aj touto netradičnou kombináciou. Treba dodať, že som ochutnal tento zázrak aj v klasickej úprave a musím povedať, že to bol zážitok . (Nielen kvôli tomu, že som si do poslednej chvile myslel, že na vrchu je čerešnička...)
BISTRO LETNÁ ZÁHRADA (K1, U Ďurka)
Domácky pôsobiace prostredie pivnice rodinného domu, ktorý obývajú majitelia a zároveň čašníci tohoto útulného podniku pre štamgastov. Hermelín nakladajú podľa receptu Igora Libu. Vždy je výborný, no raz som mal na neho mimoriadne šťastie. Veľmi dlho bol potom čo sa týka správneho odležania na špici mojej hermelínparády. Za zmienku stojí, že v lete je otvorená veľká, útulná záhrada a utopenca tam majú na košické pomery bezkonkurenčného!

Komunikácia s čašníkmi neviazne a tak na priamu odpoveď či už nastal ten správny čas dostanem vždy korektnú odpoveď aj s upresnením koľko dní už na mňa čaká. Takto by to malo fungovať všade...

Pre milovníkov nakladaných syrov ponúkame Pikantný nakladaný ovčí syr s chilli papričkami a olivami

Pre milovníkov Hermelínu, ponúkame teplé predjedlo so zaujímavými doplnkami: Grilovaný Hermelín s opečenou slaninkou a brusnicami

Aranžovanie za reštauráciu Villa Regia Peter Čičo, za hotel Grand Paľo Pavlík. Foto autor.