Postup je trochu náročnejší ako býva pri polievkach zvykom, no výsledok stojí za to.
Na masle osmaž cibuľku do sklovita a ku koncu pridaj kurkumu. Kurkuma je také fajné korenie, ktoré dáva preslávenej indickému kari žltú farbu. Nemal by problém ho kúpiť v každom väčšom obchode. Pridaj hladkú múku a na tento základ prilej vývar, ktorý si získala z kuracích prsíčiek.(Nevar ho dlhšie ako 15 minút.) Kuracie prsíčka odlož bokom a nakrájaj ich po vlákne na dlhé rezance.

Vývar so zápražkou nechaj prevrieť a pridaj do neho mlieko. Opäť nechaj prevrieť a sceď ho. Dochuť vegetou, bielym korením a základná biela polievka je na svete. Mala by byť žltá, krémová. Pridaj do nej plátky šampiňónov orestované na masle a rezance z prsíčok.
Toto všetko urob a s chuťou zjedz!






Na 10 porcii (0,2l) budeš potrebovať 300g kuracích prsíčiek a 300g čerstvých šampiňónov.