POLIEVKA - Biela s kurkumou

Recept Bielej kuracej polievky s prsíčkami, čerstvými šampiňónmi a kurkumou. Autorom originálneho receptu je Paľo Pavlík. Aj keď je polievka žltá, patrí do skupiny bielych polievok. U hostí má neuveriteľný ohlas.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Postup je trochu náročnejší ako býva pri polievkach zvykom, no výsledok stojí za to.

Na masle osmaž cibuľku do sklovita a ku koncu pridaj kurkumu. Kurkuma je také fajné korenie, ktoré dáva preslávenej indickému kari žltú farbu. Nemal by problém ho kúpiť v každom väčšom obchode. Pridaj hladkú múku a na tento základ prilej vývar, ktorý si získala z kuracích prsíčiek.(Nevar ho dlhšie ako 15 minút.) Kuracie prsíčka odlož bokom a nakrájaj ich po vlákne na dlhé rezance.

Obrázok blogu

Vývar so zápražkou nechaj prevrieť a pridaj do neho mlieko. Opäť nechaj prevrieť a sceď ho. Dochuť vegetou, bielym korením a základná biela polievka je na svete. Mala by byť žltá, krémová. Pridaj do nej plátky šampiňónov orestované na masle a rezance z prsíčok. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Toto všetko urob a s chuťou zjedz! 

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Na 10 porcii (0,2l) budeš potrebovať 300g kuracích prsíčiek a 300g čerstvých šampiňónov.

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

323 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

108 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu