Pretože som tvor spoločenský rád chodievam na návštevy . Čo by to boli za hostitelia, ak by ma neponúkli nejakou vlastnou produkciou. Doma ma učili, že treba akože zo slušnosti odmietnúť. Sem tam sa mi to s veľkým sebazaprením podarí, ale chválabohu aj moji hostitelia majú slušnú výchovu a prehovárajú ma kým nemám naložené na tanieri. Je to vždy dobrá príležitosť vyskúšať známe jedlo trošku inak. Nedeľná polievka a zemiakový šalát sú skvelým príkladom, ako sa pod jedným názvom môže skrývať veľa chutí.
Teraz sa Ti pokúsim vysvetliť prečo mi chutí najviac polievka uvarená takto:
V prvom rade je dôležité z akého mäsa sa vývar chystáš urobiť. Ako dieťa som bol ukážkový jedák, jedol som všetko okrem hovädzej polievky na ktorú moja rodina nedala dopustiť, no mňa „šteklila v nose“ a stváral som obrovské cirkusy keď som ju musel jesť. Dodnes si to neviem vysvetliť, ale hovädzie, pokiaľ to nie je sviečkovica nemusím. Kuracie, slepačie mäso je na vývar takisto výborne, hlavne ak máš možnosť si ho uloviť na dvore. Ale úplne najkrajší vývar je z morky. Záleží samozrejme na názore. Stretol som sa už aj s ľuďmi, ktorých „šteklila v nose“ morčacinka.