Syr, čokoláda a chilli - netradičná kombinácia

Paľo dnes trošku uletel. Stále musí vymýšľať nové kombinácie jedál a chutí. Najprv sme testovali Mozarellu s čokoládou, potom s orechami a vo finále sa nechal nahovoriť aj na doplnenie chilli.  A čo na to povedali moje chuťové poháriky?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Kombinácia vskutku zaujímavá. Mozarella je chuťovo podobná tvarohu, ktorý sa kombinuje na sladko i slano. Predsa len však má trochu odlišnú chuť, ktorá sa s horkosladkou chuťou čokolády veľmi nekamarátila. Orechy pridali chýbajúcu spojitosť, aj keď najlepšie pôsobiacim doplnkom bola kôra limetky. Skúste si v tejto symbióze predstaviť ešte štiplavosť chilli...

Korene tohoto netradičného dezertu nájdeme v ázijskej - sladkopikantná chuť a talianskej kuchyni - Mozarella (mimochodom obe sú Paľove najobľúbenejšie). Pravdupovediac by som si túto kombináciu vedel predstaviť, ak by taliansky syr nahradila nie menej známa Panacotta a čokoládový krém by bol pikantný sám o sebe. Chilli ako doplnok, či dekorácia by boli aj v tomto prípade ok. 

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu