
Kombinácia vskutku zaujímavá. Mozarella je chuťovo podobná tvarohu, ktorý sa kombinuje na sladko i slano. Predsa len však má trochu odlišnú chuť, ktorá sa s horkosladkou chuťou čokolády veľmi nekamarátila. Orechy pridali chýbajúcu spojitosť, aj keď najlepšie pôsobiacim doplnkom bola kôra limetky. Skúste si v tejto symbióze predstaviť ešte štiplavosť chilli...
Korene tohoto netradičného dezertu nájdeme v ázijskej - sladkopikantná chuť a talianskej kuchyni - Mozarella (mimochodom obe sú Paľove najobľúbenejšie). Pravdupovediac by som si túto kombináciu vedel predstaviť, ak by taliansky syr nahradila nie menej známa Panacotta a čokoládový krém by bol pikantný sám o sebe. Chilli ako doplnok, či dekorácia by boli aj v tomto prípade ok.