Často sa stretávam s doporučením konzumovať víno pri izbovej teplote. Ale v ktorej izbe nájdete tieto teploty?
Správne teploty pri podávaní niektorých druhov červeného vína:
Teplota pri podávaní | Teplota v pohári | |
Mladé červené vína, ľahké a ovocné | 8 °C | 10-12 °C |
Elegantné červené vína | 10-12 °C | 12-14 °C |
Veľké, ťažké červené vína | 12-13 °C | 14-15 °C |
Červené vína s vysokým obsahom tanínu | 15-17 °C | 18-20 °C |
Likérové vína (Porto/>, Sherry, Madeira/>...) | 10-12 °C | 13-15 °C |
Doporučenie konzumovať červené víno pri izbovej teplote berte s rezervou!
Keď budete mať chuť na červené víno, skúste ho dať pred otvorením aspoň na hodinu do chladničky. Budete prekvapení...
Nezabudnite, že menšou chybou je podávať víno podchladené ako teplejšie.