Aká je izbová teplota?

Rozmýšľali ste  niekedy nad tým aká je izbová teplota, pri ktorej sa doporučuje  konzumácia červeného vína?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Často sa stretávam s doporučením konzumovať víno pri izbovej teplote. Ale v ktorej izbe nájdete tieto teploty?

Správne teploty pri podávaní niektorých druhov červeného vína:

Teplota pri podávaní

Teplota v pohári

Mladé červené vína, ľahké a ovocné

8 °C

10-12 °C

Elegantné červené vína

10-12 °C

12-14 °C

Veľké, ťažké červené vína

12-13 °C

14-15 °C

Červené vína s vysokým obsahom tanínu

15-17 °C

18-20 °C

Likérové vína (Porto/>, Sherry, Madeira/>...)

10-12 °C

13-15 °C

  • Doporučenie konzumovať červené víno pri izbovej teplote berte s rezervou!

  • Keď budete mať chuť na červené víno, skúste ho dať pred otvorením aspoň na hodinu do chladničky. Budete prekvapení...

  • Nezabudnite, že menšou chybou je podávať víno podchladené ako teplejšie.

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

323 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

108 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu