Aká je izbová teplota?

Rozmýšľali ste  niekedy nad tým aká je izbová teplota, pri ktorej sa doporučuje  konzumácia červeného vína?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Často sa stretávam s doporučením konzumovať víno pri izbovej teplote. Ale v ktorej izbe nájdete tieto teploty?

Správne teploty pri podávaní niektorých druhov červeného vína:

Teplota pri podávaní

Teplota v pohári

Mladé červené vína, ľahké a ovocné

8 °C

10-12 °C

Elegantné červené vína

10-12 °C

12-14 °C

Veľké, ťažké červené vína

12-13 °C

14-15 °C

Červené vína s vysokým obsahom tanínu

15-17 °C

18-20 °C

Likérové vína (Porto/>, Sherry, Madeira/>...)

10-12 °C

13-15 °C

  • Doporučenie konzumovať červené víno pri izbovej teplote berte s rezervou!

  • Keď budete mať chuť na červené víno, skúste ho dať pred otvorením aspoň na hodinu do chladničky. Budete prekvapení...

  • Nezabudnite, že menšou chybou je podávať víno podchladené ako teplejšie.

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Radko Mačuha

Radko Mačuha

226 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu