Varíme s Medveďom - Čevapčiči z tofu

Vážne ma nebavia zvýhodnené menu, ktoré ponúkajú reštaurácie v okolí môjho pracoviska. Kurací rezeň je celkom uchádzajúce jedlo, ale každý deň... Vyzerá to, že fantázia šla na dovolenku a nahradilo ju hľadanie odpovede na otázku, čo všetko sa dá naplniť do vyprážaného kuraťa. Jedlo si teda nosievam z domu. Snažím sa, aby bolo čo najľahšie. To viete, sedieť po ťažkom obede za počítačom, by mohlo spôsobiť, že budem mať na čele otlačenú klávesnicu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Mnoho ľudí si od tofu dáva vytrvalý odstup, ale v našej kuchyni túto ingredienciu používame celkom radi. Vraj je zdravá a ja môžem doplniť, že ak sa dobre pripraví, aj chutná. V dnešnom recepte som použil údené, ale určite sa dá pripraviť aj z čistého. Navyše, ak použijete biele tofu, jedlo sa okamžite stáva vhodným pre "Viem čo jem".

Čo budeme potrebovať

2 kusy údeného tofu, 1 šálku ovsených vločiek, dve lyžice sezamu, dve vajcia, sójovú omáčku a nejakú strúhanku na obaľovanie. Ja som použil bezlepkový výrobok, kukuričnú strúhanku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedlo okoreníme soľou a zmesou korenia podľa vlastnej chute. Môžeme použiť všetko, čo sme zvyknutí dávať do bežných fašírok, ale mám pre vás inšpiráciu na malú zmenu. Okoreniť čevapčiči mletým čiernym korením a sušeným mletým zázvorom.

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Ovsené vločky a sezam vysypeme do horúcej panvice.

Obrázok blogu

Na sucho a za stáleho miešania ich opražíme, kým nezískajú zlato hnedú farbu a orieškovú vôňu. Necháme ich vychladnúť.

Obrázok blogu

Potom zmes opražených ovsených vločiek a sezamu rozmixujeme na prášok. Získame tým vlastne takú ovseno sezamovú múku.

Obrázok blogu

Tofu nakrájame do väčšej misy. Pridáme vajcia, ovseno sezamovú múku, soľ, sójovú omáčku a koreniny podľa vlastného výberu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.

Obrázok blogu

Mokrými rukami tvoríme zo zmesi malé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Masa je mäká a dosť sa lepí, takže sa snažíme mať ruky stále mokré a pracujeme jemne, ale rýchlo.

Obrázok blogu

Valčeky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút.

Obrázok blogu

Najlepšou prílohou sú varené zemiaky a nejaký jednoduchý šalát.

Obrázok blogu

Jednoduchý, ľahký a pri tom chutný obed je zabalený.

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu