Jednoduchá rýchlovka s pár ingredienciami asi nie je najdiétnejšia a nedá sa pripraviť za gastráč, ale má jednu inú výbornú vlastnosť. Je mimoriadne chutná. :)
Čo budeme potrebovať
Asi trištvrte kilogramu menších cukín, mrazený hrášok, mrazenú kukuričku, majonézu, cherry paradajky, soľ a čierne korenie.

Cukiny umyjeme, osušíme a škrabkou na zeleninu nakrájame na tenké pásiky. Môžeme pokojne krájať aj nožom na kolieska.

Cukinu, kukuričku aj hrášok vložíme do parného hrnca. Tá dvadsaťdeviatka čo je nastavená, bola celkom zbytočná, stačilo desať minút. Zelenina nesmie byť celkom mäkká, mala by zostať "na skus".
Namiesto parného hrnca môžeme použiť aj "parák" na knedle, alebo zeleninu môžeme uložiť do kovového sitka, ktoré zakvačíme na hrniec s variacou vodou.

Zeleninu presypeme do misy, necháme vychladnúť, pridáme majonézu a jemne posolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a základ máme hotový.

Do takto pripraveného šalátu môžeme pridať všetko čo sa nám k nemu chuťovo hodí. Mäso, šunku, zeleninu surovú aj varenú, vajcia na tvrdo, syr...
My sme pridali len cherry paradajky nakrájané na polovičky.

Takýto šalát môžeme jesť len tak s kúskom tmavého ražného chleba, alebo výborne sa hodi napríklad aj k pečenému mäsu.

My sme si upiekli kúsok kuraťa a s tým čiernym ražným chlebom, to bolo naozaj výborné.

Dobrú chuť.
