Varíme s Medveďom - Cukinový šalát

Často chodievam na obed do jednej arabskej vývarovne v centre mesta, pretoze tam robievajú úžasné šaláty s tepelne upravovanej zeleniny. Cukinový, baklažánový, pórkový... grilovaný, pečený, dusený ... v červenej paradajkovej omáčke, s jogurtovou zálievkou, alebo s cesnakovým dresingom. Všetko je ich vlastnej výroby a s kúskom arabského chleba, je to úžasný, chutný a ľahký obed. Niektoré ich šaláty sme sa pokúsili pripraviť si aj doma a tento dnešný je niečo ako voľná inšpirácia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Jednoduchá rýchlovka s pár ingredienciami asi nie je najdiétnejšia a nedá sa pripraviť za gastráč, ale má jednu inú výbornú vlastnosť. Je mimoriadne chutná. :)

Čo budeme potrebovať

Asi trištvrte kilogramu menších cukín, mrazený hrášok, mrazenú kukuričku, majonézu, cherry paradajky, soľ a čierne korenie.

Obrázok blogu

Cukiny umyjeme, osušíme a škrabkou na zeleninu nakrájame na tenké pásiky. Môžeme pokojne krájať aj nožom na kolieska.

Obrázok blogu

Cukinu, kukuričku aj hrášok vložíme do parného hrnca. Tá dvadsaťdeviatka čo je nastavená, bola celkom zbytočná, stačilo desať minút. Zelenina nesmie byť celkom mäkká, mala by zostať "na skus".

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Namiesto parného hrnca môžeme použiť aj "parák" na knedle, alebo zeleninu môžeme uložiť do kovového sitka, ktoré zakvačíme na hrniec s variacou vodou.

Obrázok blogu

Zeleninu presypeme do misy, necháme vychladnúť, pridáme majonézu a jemne posolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a základ máme hotový.

Obrázok blogu

Do takto pripraveného šalátu môžeme pridať všetko čo sa nám k nemu chuťovo hodí. Mäso, šunku, zeleninu surovú aj varenú, vajcia na tvrdo, syr...

My sme pridali len cherry paradajky nakrájané na polovičky.

Obrázok blogu

Takýto šalát môžeme jesť len tak s kúskom tmavého ražného chleba, alebo výborne sa hodi napríklad aj k pečenému mäsu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

My sme si upiekli kúsok kuraťa a s tým čiernym ražným chlebom, to bolo naozaj výborné.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu