Recept som si upravil len veľmi, veľmi jemne. Namiesto džemu som použil zavárané ovocie. Myslím, že nabudúce skombinujem aj džem aj ovocie.
Na tortu si pripravíme osem vajec, tri 250 gramové gaštanové pyré, tri decilitre mlieka, dve práškové šľahačky bez cukru (nabudúce určite nahradím kvalitnou šľahačkovou smotanou) a višňový kompót.

Oddelíme žĺtka od bielkov.

Žĺtka prešľaháme asi jednu minútu a rozdrobíme do nich dve gaštanové pyré.

Šľaháme ďalej pokiaľ všetko spolu nevyšľaháme do krémovitej konzistencie.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Sneh jemne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Výsledné cesto je ľahučké a nadýchané.

Prelejeme ho do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri stošesťdesiatich stupňoch, štyridsať minút. Korpus necháme celom vychladnúť a až potom ho vyberáme z formy.

Do misy vylejeme mlieko pridáme rozdrobené gaštanové pyré a práškové šľahačky.

Vyšľaháme na hustý krém.

Vychladnutú tortu prerežeme na dva pláty. Podľa mňa je to najjednoduchšie takto: Najprv ostrým nožom spravíme plytký zárez po celom obvode torty. Potom do neho vložíme niť, ktorej konce zaťahujeme proti sebe ako slučku. Tortovú misu vyložíme papierom a uložíme na ňu prvý plát torty.

Bohato ho polejeme šťavou z višní a naukladáme na neho vykôstkované ovocie.

Rozotrieme polovicu plnky.

Priklopíme druhým plátom a celú tortu potrieme zvyškom plnky. Necháme v chladničke zatuhnúť.

Vyberieme spod torty papiere a ozdobíme. Ja som použil len hotové srdiečka z gaštanového pyré obalené v horkej čokoláde.

Naozaj ľahučká a chutná torta si získala úplne všetkých a určite ju s radosťou zaraďujeme medzi naše recepty.

Želám vám krásny zbytok veľkonočných sviatkov a samozrejme dobrú chuť.