reklama

Varíme s Medveďom - Jednoduchý a zdravý koláčik bez múky

Tento koláčik je jednoduchý, skvelý a svojim zložením geniálny.

Varíme s Medveďom - Jednoduchý a zdravý koláčik bez múky
Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Neobsahuje múku a teda koľko a akých sacharidov obsahovať bude, je len a len na nás. A samozrejme poteší špeciálne bezlepkáčov. Pokojne môže byť sladený kompletne zerocukrom, alebo iným sladidlom, ktoré nie je na báze sacharidov. Nič netreba šľahať, teda cukor takpovediac nedotvára telo koláča, takže možno sladiť čímkoľvek. Výborný a diétny je aj kokosový cukor, ktorý navyše dá celému koláču jemný karamelový nádych, veľmi žiadúci. Nemáte? Nechce sa vám do obchodu? Nediétujete? Použite obyčajný cukor, alebo trstinový...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celý recept je možné ľahko rozdeliť na mokré a suché ingrediencie. Množstvo je na menší koláčový plech, preto ho modifikujte.

Mokré ingrediencie: 1 šálka acidka, ½ šálky oleja, 2 vajíčka a 2/3 šálky kokosového cukru. (normálneho môžete dať o niečo menej, kokosový cukor menej sladí, ochutnajte cesto a uvidíte...) – vymiešame metličkou – nešľaháme!

Obrázok blogu

Suché ingrediencie: 1 šálka mandľovej múky, 2 šálky strúhaného kokosu, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1 lyžička sóda bikarbóny. Premiešame vidličkou.

Obrázok blogu

Tak a teraz už len kydneme suché ingrediencie do mokrých a metličkou premiešame. Necháme odstáť polhodinku. Uvidíte, ako vám krásne cesto nabobtná a zhustne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Zoberieme koláčový plech, vystelieme ho papierom na pečenie a cesto do neho vylejeme. Pekne urovnáme.

Obrázok blogu

Upečieme pri 180 stupňoch, najlepšie v elektrickej rúre s ventilátorom. Kokos má tendenciu trochu sa pripekať, takže občas skontrolujeme. Ale myslím, že po polhodinke pečenia, ak sme pekáč dali do vopred zohriatej trúby, máme cesto správne upečené. Pichneme špajdľou a ak je cesto ešte lepkavé, je vhodné stiahnuť teplotu na 150 stupňov a ešte chvíľu nechať dopiecť.

Obrázok blogu

Poleva, rsp. krém: Mascarpone a horká čokoláda. Pri izbovej teplote vymiešame mascarpone s na pare roztopenou horkou čokoládou. Vznikne jednoduchý a veľmi lahodný krém.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

No a je to. Krém natrieme na vychladnutý koláč a necháme v chladničke dve – tri hodinky odstáť. Ak vydržíme, najlepšie do rána.

Obrázok blogu

Veľmo fajné, jemné, mäkké, nie suché a voňavé. Skúste. No a ak niekto nemôže či nechce mascarpone, stačí aj dobrý džem, či lekvár, prípadne posypať nastrúhanou čokoládou. Tiež výborné...

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Dobrú chuť od Medveďa.

Roman Dulgerov

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu