Varíme s Medveďom - Karé s orientálnou šošovicou - nízkosacharidová mňamka

Tak si myslím, milí moji, že by aj Vám po sviatkoch príšli vhod nejaké sýte, ale na sacharidy chudobnejšie jedlá...

Varíme s Medveďom - Karé s orientálnou šošovicou - nízkosacharidová mňamka
Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

A práve toto je taká typická ukážka jedla nenáročného na čas i financie, v ktorom nie je po múke ani stopy a sacharidy sa skrývajú v ďaleko menšej miere len v šošovici. Jedlo je málo tučné, zato však priam kypí bielkovinami.

A ešte upozornenie všetkým náruživým umývačom riadov. Na záver umývate jednu panvicu a dosku na krájanie. :) :) :)

Potrebujeme: Na 4 poriadne porcie asi 1kg karé, 0,5 kg šošovice, 3 cibule, 3-4 strúčiky cesnaku, olej, kúsok zázvoru a jedlo dochutíme čiernym korením, kurkumou, rímskym kmínom a len zľahka posolíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Karé nakrájame na plátky. Každý jemne posolíme a okoreníme. Môžeme ale nemusíme naklepať.

Obrázok blogu

Zoberieme vhodnú panvicu s pokrievkou. Nalejeme do nej trochu oleja. Dobre vytneme plameňu na sporáku, panvicu ohrejeme a jednotlivé plátky karé dobre opečieme z každej strany. Pekne dohneda.

Zoberieme jednu cibuľu, očistíme, nakrájame a na zvyšku výpeku ju pekne dohneda orestujeme. Pridáme 2 - 3 decká vody, prevaríme a vložíme do nej plátky karé. Prikryjeme a dusíme na miernom plameni cca 40 minút. Občas premiešame, ak je potrebne, chrstneme ešte trochu vody.

Mäsko opatrne vyberieme a odložíme. Zoberieme ďalšie dve cibule, očistíme a nakrájame, podobne 4 strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na kúsky. A pekne ich nasypeme do šťavy z mäsa. Pridáme lyžičku kurkumy, pol lyžičky rímskeho kmínu a lyžicu nastrúhaného zázvora. Podľa potreby dosolíme. Prevaríme. Pridáme šošovicu a všetko prehrejeme. Doplníme vodou, aby bola šošovica prekrytá. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Pozor, striehneme na množstvo tekutín. Občas odokryjeme a ak treba, tekutinu dolejeme, ale nie priveľa, aby nám vo finále nevznikol prívarok. Vznikol prívarok? Nevadí! :) Budete mať prívarok s karé.

SkryťVypnúť reklamu

A viete čo? Jediný olej v celom jedle je ten, ktorý sme pridali do panvice na začiatku, tak sa poobzeráme, či sa nik nepozerá a do hotovej šošovice vmiešame tridsať gramový 'plátoček' masla na zjemnenie.

Je super, takáto voňavá, sýta a chutná šošovica.

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Dobrú chuť od Medveďa

Roman Dulgerov

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Roman Kebísek

Roman Kebísek

104 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

161 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu