Varíme s Medveďom - Karfiol ako mozoček

Dnes si opäť dáme jedlo za gastráč, hoci na chvíľu opustíme "zabehnutý" program zemiaky plus múka. Ale len na chvíľu, pretože v talóne máme ešte pár klasických receptov na báze týchto dvoch ingrediencií a k tomu aj rozpracovaný recept, v ktorom ich chceme spracovať trochu novým a modernejším spôsobom. To len aby ste vedeli, na čo sa môžete tešiť.Karfiol ako mozoček nám často robievala mamina ako rýchlu a lacnú večeru. Milovali sme ho a až v školskej jedálni sme prišli na to, že je to vlastne "neobľúbené" jedlo. Nuž tá suchá a nijako nechutiaca zmes čo robievali v školskej jedálni... ani sa nečudujem. Ale ak si karfiol ako mozoček spravíte sami, zistíte, že je to výborné jedlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (88)

Čo budeme potrebovať

Jeden karfiol (1,00 Eur), cibuľu (0,10 Eur), päť vajec (1,00 EUR), jeden kilogram zemiakov (1,00 EUR), olej, soľ a čierne korenie (0,30 Eur)

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Karfiol očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody.

Obrázok blogu

Uvaríme ho celkom do mäkka, vyberieme z vody a necháme trochu vychladnúť, aby sa s ním ľahšie pracovalo.

Obrázok blogu

Nožom ho nasekáme najemno.

Obrázok blogu

Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a opražíme na ňom do sklovita najemno nasekanú cibuľu. Jemne ju osolíme a okoreníme čiernym korením.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do osmeženej cibule nasypeme nasekaný karfiol, premiešame a opražíme.

Obrázok blogu

Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich našľaháme. Pridáme trochu soli a čierneho korenia.

Obrázok blogu

Vajíčka vylejeme do horúceho karfiolu...

Obrázok blogu

a premiešame. Všetko sa musí poriadne premiešať a uvariť aby vajíčka zhustli a obalili karfiol. Musíme pracovať rýchlo, aby vajíčka nevyschli a celé jedlo zostalo šťavnaté.

Môžeme si k tomu dať krajec čerstvého čierneho chleba, ale pre mňa sa ku karfiolu najviac hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

158 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

251 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu