Varíme s Medveďom - Karfiol ako mozoček

Dnes si opäť dáme jedlo za gastráč, hoci na chvíľu opustíme "zabehnutý" program zemiaky plus múka. Ale len na chvíľu, pretože v talóne máme ešte pár klasických receptov na báze týchto dvoch ingrediencií a k tomu aj rozpracovaný recept, v ktorom ich chceme spracovať trochu novým a modernejším spôsobom. To len aby ste vedeli, na čo sa môžete tešiť.Karfiol ako mozoček nám často robievala mamina ako rýchlu a lacnú večeru. Milovali sme ho a až v školskej jedálni sme prišli na to, že je to vlastne "neobľúbené" jedlo. Nuž tá suchá a nijako nechutiaca zmes čo robievali v školskej jedálni... ani sa nečudujem. Ale ak si karfiol ako mozoček spravíte sami, zistíte, že je to výborné jedlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (88)

Čo budeme potrebovať

Jeden karfiol (1,00 Eur), cibuľu (0,10 Eur), päť vajec (1,00 EUR), jeden kilogram zemiakov (1,00 EUR), olej, soľ a čierne korenie (0,30 Eur)

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Karfiol očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody.

Obrázok blogu

Uvaríme ho celkom do mäkka, vyberieme z vody a necháme trochu vychladnúť, aby sa s ním ľahšie pracovalo.

Obrázok blogu

Nožom ho nasekáme najemno.

Obrázok blogu

Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a opražíme na ňom do sklovita najemno nasekanú cibuľu. Jemne ju osolíme a okoreníme čiernym korením.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do osmeženej cibule nasypeme nasekaný karfiol, premiešame a opražíme.

Obrázok blogu

Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich našľaháme. Pridáme trochu soli a čierneho korenia.

Obrázok blogu

Vajíčka vylejeme do horúceho karfiolu...

Obrázok blogu

a premiešame. Všetko sa musí poriadne premiešať a uvariť aby vajíčka zhustli a obalili karfiol. Musíme pracovať rýchlo, aby vajíčka nevyschli a celé jedlo zostalo šťavnaté.

Môžeme si k tomu dať krajec čerstvého čierneho chleba, ale pre mňa sa ku karfiolu najviac hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu