Čo budeme potrebovať
Jeden karfiol (1,00 Eur), cibuľu (0,10 Eur), päť vajec (1,00 EUR), jeden kilogram zemiakov (1,00 EUR), olej, soľ a čierne korenie (0,30 Eur)

Čo s tým urobíme
Karfiol očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody.

Uvaríme ho celkom do mäkka, vyberieme z vody a necháme trochu vychladnúť, aby sa s ním ľahšie pracovalo.

Nožom ho nasekáme najemno.

Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a opražíme na ňom do sklovita najemno nasekanú cibuľu. Jemne ju osolíme a okoreníme čiernym korením.

Do osmeženej cibule nasypeme nasekaný karfiol, premiešame a opražíme.

Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich našľaháme. Pridáme trochu soli a čierneho korenia.

Vajíčka vylejeme do horúceho karfiolu...

a premiešame. Všetko sa musí poriadne premiešať a uvariť aby vajíčka zhustli a obalili karfiol. Musíme pracovať rýchlo, aby vajíčka nevyschli a celé jedlo zostalo šťavnaté.
Môžeme si k tomu dať krajec čerstvého čierneho chleba, ale pre mňa sa ku karfiolu najviac hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť.
