Ako obvykle je to v zásade jednoduchý recept, pri ktorom sa cení najmä nápad. Ak si lístkové cesto vždy a zásadne musíte vyrobiť sami, tak to celé bude o trochu prácnejšie, ale u nás ho skoro vždy kupujeme hotové.
Okrem dvoch balíčkov lístkového cesta si pripravíme ešte dve klobásy, päť vajec, cibuľu, cesnak, špenát, dva črievkové syry Bambíno, hrsť strúhanky, olej, čierne korenie, mletú rascu a soľ.

Na klobásovú plnku uvaríme klobásy.

Pomelieme ich, alebo rozmixujeme. Necháme vychladnúť a zmiešame s črievkovým syrom a dvomi vajíčkami. Túto plnku obvykle nie je treba nijako dochucovať korením či soľou.

Na špenátovú plnku v kastróli speníme cibuľu, pridáme cesnak a špenát. Okoreníme, orascujeme, osolíme a podusíme.

Do poduseného špenátu pridáme hrsť strúhanky, premiešame a necháme vychladnúť

Pridáme dve vajcia a črievkový syr a druhá plnka je hotová tiež. Obe plnky musíme nechať celkom vychladnúť a až potom začať plniť cesto.

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného milimetra a narežeme na štvorce o veľkosti približne päť krát päť centimetrov.

Lyžicou do každého štvorca uložíme diagonálne kopček plnky. Protiľahlé cípy potrieme vajíčkom, spojíme a pevne pritlačíme. Úplne rovnako postupujeme aj s klobásovou plnkou.

Tak a šup s nimi do rúry. Na stosedemdesiat stupňov pečieme asi pätnásť minút pokiaľ lodičky nezozltnú.

A sú hotové. Niektoré sa síce otvorili, ale to najdôležitejšie je, že plnka je na svojom mieste a aj tie otvorené veru zmiznú za pár minút.

Voňavé, chrumkavé u všetkých obľúbené sú očakávaným chodom hádam na každej párty.

Tak dobrú chuť a všetko najlepšie!
