Varíme s medveďom - Kura ako hus

Na dnes sme vybrali druhú časť slávnostného obeda, ktorý som spomínal v minulotýždňovom recepte. Aj dnes je to teda rovnako o jedle, ktoré bude vyzerať slávnostnejšie, a pritom nemá v každom súste dvetisíc kalórií. Nie je to úplne diétne jedlo, pretože obsahuje aj trochu husacej masti, ale predsa len je oveľa ľahší ako v originálnej verzii.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Pripravíme si celé väčšie kura (my sme mali dve, pretože sme mali viac hostí), husaciu masť a čierne pivo.

Kura, ktoré sa bude hrať na hus okoreníme majoránkou, drvenou rascou, čiernym mletým korením a soľou.

Obrázok blogu

Kura umyjeme, očistíme a rozporciujeme na štvrtiny.

Obrázok blogu

Štvrtiny osolíme a okoreníme všekým pripraveným korením. Uložíme ich do pekáča. Na vrch rozložíme kúsky husacej masti a všetko podlejeme čiernym pivom.

Obrázok blogu

Prikryjeme a v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov pečieme päťdesiat minút. Potom pekáč s kuraťom odkryjeme a všetky kúsky poriadne pooblievame výpekom s pivom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Odkryté dopečieme ešte pol hodinu. Počas toho kura niekoľko krát pooblievame výpekom, aby sme dosiahli peknú chrumkavú kôrku.

Obrázok blogu

Ako prílohu sme vybrali dusenú červenú kapustu pripravenú podľa tohoto receptu a klasické mastené lokše, ktoré nájdete tu.

Chrumkavé a jemné mäso s výbornou sladkokyslastou kapustou a mäkkými lokšami pôsobí slávnostne a túto odľahčenú verziu veľmi radi privítali všetci zúčastnení.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
INESS

INESS

110 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu