Cestovinový šalát
Cestovinový šalát patrí práve medzi tie tradičné recepty, ktoré u nás všetci milujú. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.
Potrebujeme kuracie mäso. Je jedno či pečené, grilované, alebo varené. Ak si chceme prácu ešte zjednodušiť, môžeme kúpiť hotové grilované kura a k nemu jeden sáčik cestovín, mrkvu, zeler, vajcia, čínsku kapustu, majonézu a kyslú smotanu.

Zvlášť uvaríme mrkvu s zelerom, cestoviny a vajcia na tvrdo. Uvarenú zeleninu, čínsku kapustu a vajcia nasekáme nadrobno. Kuracie mäso natrháme.

A teraz len všetko vysypeme do misy.

Premiešame, pridáme majonézu, smotanu a len veľmi jemne posolíme. Všetko ešte raz premiešame a necháme v chladničke odležať.

Na našich rodinných oslavách má podobný šalát vždy miesto.

Plnené hermelíny
Jednoduchý a efektný recept, ktorý poteší najmä našu maminu. Ona totiž syry s bielou plesoňu miluje.
Okrem syru si pripravíme ešte pár čiernych olív a za lyžicu nepravého lososa. V podstate môžeme do plnky použiť čokoľvek čo máme radi. Šunk, salám, iný typ syra, maslo, strúhanú zeleninu, kukuričku...

Syr rozrežeme pozdĺžne na dve polovice a malou lyžičkou vydlabeme mäkký stred.

K vydlabanému stredu pridáme odkôstkované a nasekané olivy, alebo nepravého lososa. Prípadne čokoľvek čo by nám chutilo. Poriadne vidličkou premiešame.

Plnku naplníme do vydlabaných syrov zarovnáme a uhladíme.

Polovičky syra pritlačíme opäť k sebe, zabalíme ich do pôvodného obalu a necháme v chladničke poriadne stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa.

Nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať s ovocím a orechmi.

Vege tatarák
V rodine máme aj niekoľko vegetariánov a na nich treba pri príprave párty myslieť tiež. Tento nepravý tatarák si ale získal aj mäsožravcov a pri tom asi neexistuje nič jednoduchšie.
Potrebujeme v šupke uvarené zemiaky, olej a všetko čím bežne ochucujeme klasický tatarský biftek. Nasekanú cibuľku, červenáú papriku, čierne korenie, horčicu, kečup, sójovú omáčku, worchestrovú omáčku, soľ... ak máte nejaké vlastné obľúbené dochutenie pokojne ho pridajte.

Zemiaky roztlačíme, pridáme olej a všetky dochucovadlá a poriadne premiešame. Odložíme do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

Podávame s hriankami potretými cesnakom.

Tak dobrú chuť...

... veľa zdravia...

.. a všetko najlepšie!
