Vlastne sú len dve. Horká čokoláda a marcipán, ktorý si môžete spraviť podľa tohoto receptu, alebo ho kúpiť hotový. Ale vždy dávajte pozor, aby obsahoval najmenej štyridsať percent mandlí.

Okrem základných ingrediencií budeme potrebovať aj jedného pomocníka. Plech na minimafiny. Veľmi jemne ho vytrieme olejom a do každej priehlbiny roztlačíme marcipán. Najjednodušie to ide tak, že odtrhneme kúsok marcipánu, prstami ho roztlačíme na tri až štyri milimetre hrubú placku a tou vystelieme jamky v plechu. Prečnievajúcu hmotu zrežeme ostrým nožom.
Celý plech uložíme do chladničky najmenej na pol hodiny. Mafinové košíčky môžeme nechať odpočívať aj v mraze na balkóne.

Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.

Pomocou plochého štetca vytrieme košíčky čokoládou. Po skúsenosti odporúčam, aby bola vrstva čokolády o niečo hrubšia ako na obrázku. A opäť všetko uložíme do chladu. Necháme poriadne vychladnúť.

Stuhnuté košíčky ostrým plochým nožom uvoľníme z plechu a uložíme do chladu. Môžeme ich aj zabaliť a odložiť do mrazničky.
Košíčky môžeme naplniť plnkami od výmyslu sveta. Sám som zvedavý, čo by ste použili vy.

Ja som použil jednoduchý klasický parížsky krém. Jednu šľahačku zohrejeme a v nej rozpustíme sto gramov horkej čokolády. Necháme do druhého dňa vychladnúť a potom vyšľaháme. Normálne sa parížsky krém aj sladí, ale marcipán je sladký dosť, a tak môžeme v tomto prípade cukor vynechať. Pomocou zdobiaceho sáčku košíčky naplníme.

Sladká chuť marcipánu a jemne horká čokoládová šľahačka si priam žiadajú kúsok ovocia. Vznikne skvelý, slávnostný, jemný a šťavnatý dezert, ktorý očarí aj náročnejších hostí.

Dobrú chuť!
