Varíme s medveďom - Pivná sekaná so zeleninovou kašou

Pivná sekaná je skvelá ako súčasť studenej kuchyne. Výborne sa hodí napríklad k pivu s chlebom a kyslou zeleninou. My sme ju ale pripravili ako klasický nedeľný obed s nie celkom obvyklou prílohou. So zeleninovou kašou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Najlepšie mäso na pivnú sekanú je zmes hovädzieho a bravčového v pomere jedna k jednej. Použijeme jeden kilogram mletého mäsa. K nemu budeme potrebovať dva poriadne krajce tmavého chleba, cibuľu, cesnak, dva olomoucké syrečky, dva decilitre tmavého piva, tri vajíčka, dve lyžice hladkej múky a dve lyžice strúhanky. Sekanú okoreníme soľou, čiernym korením, majoránkou a drvenou rascou.

Zeleninovú kašu pripravíme asi z kilogramu koreňovej zeleniny. Petržlen a mrkvu doplníme o kúsok masla a tri decilitre mlieka. Na ochutenie nám bude stačiť soľ , citrónová šťava a trochu mletého muškátového orieška.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Cibuľu nasekáme nadrobno, olomoucké syrečky nastrúhame, chlieb natrháme, namočíme do tmavého piva a roztlačíme.

Obrázok blogu

Do misy dáme mäso, chlieb spolu s pivom, syrečky, cibuľu, roztlačený cesnak, dve vajcia, jedno bielko a všetky koreniny.

Obrázok blogu

Poriadne všetko premiešame. Môžeme pridať aj trochu čierneho piva a všetko doplníme múkou a strúhankou tak, aby sekaná bola celkom vláčna, ale zároveň držala pevný tvar.

Obrázok blogu

Niekoľko lyžíc piva vymiešame so žĺtkom. Túto zmes použijeme na potieranie sekanej.

Obrázok blogu

Z mäsa vytvarujeme dve menšie, alebo jednu väčšiu šišku. Poriadne potrieme žĺtkom s pivom, podlejeme vodou a dáme piecť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov päťdesiat minút až hodinu. Počas pečenia potierame žĺtkom s pivom a ak je to potrebné, aj podlievame vodou..

Obrázok blogu

Zeleninová kaša je v podstate veľmi jednoduchý recept, ktorý toto jedlo tak trochu posúva smerom k diétnejšiemu.

Zeleninu očistíme, nakrájame a v osolenej vode uvaríme celkom do mäkka. Zlejeme a pridáme maslo.

Obrázok blogu

Ponorným mixérom rozmixujeme celkom dohladka.

Obrázok blogu

Pridáme mlieko, šťavu z polovice citróna, soľ a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a vynikajúca kaša je hotová.

Obrázok blogu

Špecifická chuť sekanej, v ktorej veľmi výrazne dominuje pivo a syrečky sa skvele dopĺňa s plnou a jemnou chuťou zeleninovej kaše.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu