Varíme s medveďom - Plnená tekvica

Tak čo? Vydlabávali ste na Helloween tekvice? U nás síce veľmi nie, ale vždy si počkáme a nasledujúci týždeň po skončení sviatkov sa vydáme na trh. Pretože je ešte stále plný tých najúžasnejších kúskov, kusov a kusiskov tejto úžasnej kráľovnej jesene. Tekvica je perfektná ingrediencia, z ktorej môžete uvariť niekoľko chodové sviatočné menu. Pred pár rokmi sme to skúsili aj tu a dnes sa k nej vrátime. Aj ja som si chcel vydlabať svoju tekvicu! Aj keď sme ju potom nevystavili, ale zjedli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Na trhu sa to po Helloweene tekvicami len tak hemžilo. Jediný rozdiel bol, že všetky boli zrazu oveľa lacnejšie. Veľkosť tekvice treba prispôsobiť množstvu stravníkov. Táto moja by krásne vystačila pre štvorčlennú rodinu a mala priemer asi tridsať centimetrov.

K tekvici ešte pridáme pol kilogramu mletého mäsa, pol kilogramu šampiónov, tridsať dekagramov uvarenej ryže, cibuľu, cesnak, olej a soľ.

Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym korením, rascou, majoránkou a bazalkou.

Obrázok blogu

Začneme rovnako ako na Helloween. Zrežeme vrch z tekvice.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vydlabeme všetky semienka a tekvicu zvnútra poriadne nasolíme. Odložíme ju bokom.

Obrázok blogu

Na prvú plnku na panvici speníme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme mleté mäso, pražíme do zhnednutia potom jemne posolíme. Opražené mäso pomiešame s ryžou, červenou paprikou, rascou, čiernym korením a majoránkou. Pridáme aj roztlačený cesnak. Ak sa plnka príliš rozpadáva môžeme vmiešať aj jedno vajíčko.

Obrázok blogu

Tak a prvá plnka je hotová.

Obrázok blogu

Na druhú plnku na oleji speníme nasekanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky nakrájané šampióny, bazalku,jemne posolíme a pražíme až pokiaľ sa nevyparí všetka voda, ktorú pustia hríby.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Nádherne do hneda a do chrumkava opražené šampióny znamenajú, že aj druhá plnka je hotová.

Obrázok blogu

Z tekvice zlejeme vodu a natlačíme do nej polovicu masovej plnky.

Obrázok blogu

Rozprestrieme šampiónovú plnku.

Obrázok blogu

A nakoniec poriadne vtlačíme aj zbytok mäsovej plnky.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre zohriatej na stosedemdesiat stupňov asi päťdesiat minút. Dĺžka pečenia závisí samozrejme od veľkosti tekvice. Jednoducho skúste vidličkou, či je tekvica mäkká.

Obrázok blogu

Podávame so zemiakovou kašou. Voňavá, korenistá plnka a jemná chuť tekvice spolu krásne harmonizujú.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu