Na trhu sa to po Helloweene tekvicami len tak hemžilo. Jediný rozdiel bol, že všetky boli zrazu oveľa lacnejšie. Veľkosť tekvice treba prispôsobiť množstvu stravníkov. Táto moja by krásne vystačila pre štvorčlennú rodinu a mala priemer asi tridsať centimetrov.
K tekvici ešte pridáme pol kilogramu mletého mäsa, pol kilogramu šampiónov, tridsať dekagramov uvarenej ryže, cibuľu, cesnak, olej a soľ.
Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym korením, rascou, majoránkou a bazalkou.

Začneme rovnako ako na Helloween. Zrežeme vrch z tekvice.

Vydlabeme všetky semienka a tekvicu zvnútra poriadne nasolíme. Odložíme ju bokom.

Na prvú plnku na panvici speníme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme mleté mäso, pražíme do zhnednutia potom jemne posolíme. Opražené mäso pomiešame s ryžou, červenou paprikou, rascou, čiernym korením a majoránkou. Pridáme aj roztlačený cesnak. Ak sa plnka príliš rozpadáva môžeme vmiešať aj jedno vajíčko.

Tak a prvá plnka je hotová.

Na druhú plnku na oleji speníme nasekanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky nakrájané šampióny, bazalku,jemne posolíme a pražíme až pokiaľ sa nevyparí všetka voda, ktorú pustia hríby.

Nádherne do hneda a do chrumkava opražené šampióny znamenajú, že aj druhá plnka je hotová.

Z tekvice zlejeme vodu a natlačíme do nej polovicu masovej plnky.

Rozprestrieme šampiónovú plnku.

A nakoniec poriadne vtlačíme aj zbytok mäsovej plnky.

Pečieme v rúre zohriatej na stosedemdesiat stupňov asi päťdesiat minút. Dĺžka pečenia závisí samozrejme od veľkosti tekvice. Jednoducho skúste vidličkou, či je tekvica mäkká.

Podávame so zemiakovou kašou. Voňavá, korenistá plnka a jemná chuť tekvice spolu krásne harmonizujú.

Dobrú chuť.
