Varíme s medveďom - Rozbalené španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky u nás milujeme. Máme na blogu aj recept. Problémom je, že pripraviť dobré Španielske vtáčiky je slušná makačka a je to aj pomerne dosť časovo náročné. Práve preto sme sa rozhodli pripraviť recept, ktorý by mal tú úžasnú vôňu a chuť tohoto jedla a pri tom by sa dal pripraviť rýchlo a jednoducho. A pozor z rozpisu stačí vynechať len jednu jedinú ingredienciu a máme tu skvelé Španielske vtáčiky aj pre vegetariánov. Potom ako sme jedlo dovarili, sme si veru povedali, že sme tu jedinú mäsovú ingredienciu mohli vynechať aj my.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (46)

Na štyri poriadne porcie si pripravíme dva kusy údeného tofu, tri veľké červené cibule, dve vajíčka, dve až tri veľké kyslé uhorky, dve poriadne lyžice plnotučnej horčice, sójovú omáčku a olivový olej. Na obrázku je ešte jedna ingrediencia, kuracia šunka. Túto ingredienciu pokojne vynechajte a kvôli objemu ju nahraďte dvoma kusmi bieleho tofu.

Jedlo okoreníme červenou mletou paprikou, čiernym korením a drvenou rascou.

Obrázok blogu

Tofu nakrájame na kocky a namarinujeme ho sójovou omáčkou. Ak nechceme použiť údeninu a nahradíme ju bielym tofu, budeme s ním postupovať rovnako. Všetko tofu necháme marinovať najmenej dvadsať minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zatiaľ si nakrájame cibuľu, nastrúhame kyslé uhorky a natvrdo uvaríme vajcia.

Obrázok blogu

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom cibuľu. Treba ju podusiť naozaj poriadne, pretože na rozdiel od klasických vtáčikov, toto jedlo bude hotové do pol hodiny a surová cibuľa by v ňom pôsobila nepríjemne.

Obrázok blogu

Na podusenú cibuľu pridáme namarinované tofu a všetko premiešame. Poriadne orestujeme aby si tofu udržalo v jedle tvar.

Obrázok blogu

Pridáme koreniny, horčicu, nastrúhanú uhorku a soľ.

Obrázok blogu

Premiešame a orestujeme.

Obrázok blogu

Pridáme, alebo nepridáme morčaciu šunku.

Obrázok blogu

Podlejem pol litrom vody a privedieme k varu.

Obrázok blogu

Pridáme nadrobno nasekané vajíčka natvrdo. Žĺtok a cibuľa sú jediné ingrediencie, ktoré zahustia omáčku.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Ešte raz prevaríme a rýchle rozbalené španielske vtáčiky sú hotové.

Obrázok blogu

Samozrejme, že podávame s ryžou. Ja osobne som bol nadšený. Jednoznačná chuť španielskych vtáčikov a pri tom ľahké a diétne jedlo, ktoré nás v práci netresne po hlave, takže sme schopní pracovať aj poobede. Práve preto vidíte na obrázku len naše porcie zabalené do práce.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

Na záver si ešte zhodnotíme prvé dva mesiace držania diéty.

Za ten čas mám -14 kilogramov. Najviac sa to prejavuje na tvári, rukách a nohách, ale za posledné dva mesiace sa už konečne pohlo aj brucho. Takže druhým dôležitým mínusom sú -3 cm zbvodu pása. To sú objektívne výsledky. Subjektívne sa cítim lepšie, oveľa lepšie a ľahšie sa hýbem a menej sa zdýchavam. o je len začiatok.

SkryťVypnúť reklamu

To čo teraz treba, je vydržať, dodržiavať princípy, stravovania a aktívne sa pohybovať. Držím palce nám aj vám, nech si do leta zlepšíme postavy aj zdravie.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu